Obljetnica VRO "Bljesak" Okučani - Novska - Lipik - Jasenovac


Časnici i povjesničari govorili učenicima o "Bljesku"

Časnici i povjesničari govorili učenicima o "Bljesku"PAKRAC, 4. svibnja 2012. (Hina) - Na današnji dan 1995. godine oko 17 sati na prostoru između pakračkih sela Brusnik, Šumetlica, Omanovac hrvatskoj policiji se predalo preko 1000 pobunjenih Srba, pa su danas učenicima o Domovinskom ratu govorili hrvatski časnici i povjesničari.

Obilježena 21. obljetnica pogibije 12 redarstvenika

Obilježena 21. obljetnica pogibije 12 redarstvenika“Kad god dođe ovaj dan za mene je uvijek posebno težak jer mi se vraćaju slike ratnih godina kada smo čuli za tragična zbivanja. I najbolje govori zapravo ovaj oltar koliko je Katoličkoj Crkvi stalo do njezinih sinova koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske i hrvatskoga naroda koji je bio napadnut u velikosrpskoj i crnogorskog agresiji sa svih strana.

Tuga, ali i ponos na veliku žrtvu

Tuga, ali i ponos na veliku žrtvu I ove godine kao i prethodnih obitelj poginulih, predstavnici Policijske uprave požeško-slavonske i članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Trenk“ Požega polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobištima i mjestu pogibije sjećaju se svojih sinova, pripadnika i kolega koji su položili život za hrvatsku domovinu tijekom vojno-redarstvene akcije Bljesak.

Umirovljenici pjevali u Jasenovcu (FOTO)

Umirovljenici pjevali u Jasenovcu (FOTO)JASENOVAC/PETRINJA – U Jasenovcu se 1. svibnja Danom općine slavi oslobađanje u vojno- redarstvenoj akciji Bljesak. Uz 17. obljetnicu ove slavne pobjede u utorak je to mjesto ugostilo blizu 300 umirovljenika iz cijele Sisačko- moslavačke županije.

Jadranka Kosor u Okučanima: Milanović očito ne razumije važnost 'Bljeska' za hrvatsku povijest

Jadranka Kosor u Okučanima: Milanović očito ne razumije važnost 'Bljeska' za hrvatsku povijest Iznimno oštrim riječima obrušila se Jadranka Kosor, danas u Okučanima, na proslavi 17. obljetnice oslobodilačke akcije Bljesak prema svom nasljedniku Zoranu Milanoviću, rekavši da on očito ne razumije važnost ovoga dana za hrvatsku povijest.

17 godina od napada na Zagreb (VIDEO)

17 godina od napada na Zagreb (VIDEO)Na današnji dan prije 17 godina u znak odmazde za vojni poraz u vojno-redarstvenoj akciji 'Bljesak', pobunjeni Srbi su raketnim sustavom Orkan s kazetnim punjenjem napali središte Zagreba. Poginulo je šestero ljudi, a ranjeno oko dvije stotine.

Obilježavanje godišnjice Bljeska u Kutini (FOTO)

Obilježavanje godišnjice Bljeska u Kutini (FOTO)KUTINA - Uz obljetnicu akcije Bljesak u kojoj je oslobođena zapadna Slavonija u Kutini je odana počast palim braniteljima.

Obilježena 17. obljetnica "Bljeska"

Obilježena 17. obljetnica "Bljeska" Polaganjem vijenaca, misom zadušnicom za poginule branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu te sportskim igrama ratnih veterana Brodsko-posavske županije danas je u Okučanima obilježena 17. godišnjica vojno-redarstvene akcije Bljesak

Obilježavanje obljetnice "Bljeska"

Obilježavanje obljetnice "Bljeska"Svečana manifestacija povodom 17. obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak započela je danas u Okučanima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Spomen parku hrvatskih vitezova.

Borovo: Obilježavanje Memorijala dvanaest redarstvenika

Polaganje vijenacaPolaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na grobovima dvanaestorice pripadnika vinkovačke Specijalne policije, koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojba ubili i masakrirali 2. svibnja 1991. u Borovu Selu, današnjem Borovu, nedaleko od Vukovara, danas je počelo obilježavanje Memorijala dvanaest redarstvenika.

Na današnji dan prije 17 godina počela operacija "Bljesak"

Na današnji dan prije 17 godina počela operacija "Bljesak"ZAGREB, 1. svibnja 2012. (Hina) - Napadom Oružanih snaga Republike Hrvatske na južni i središnji dio zapadnoslavonskog okupiranog teritorija iz smjera Novske i Nove Gradiške na današnji dan prije 17 godina započela je vojno-redarstvena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije RH, "Bljesak", a čiji je cilj bio ulazak u Okučane, središte neprijateljske pobune i terorističkih napada na zapadnoslavonskom području.

Obilježena 17. obljetnica VRA "Bljesak" (FOTO)

Obilježena 17. obljetnica VRA "Bljesak" (FOTO)Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novske povodom obilježavanja 17-te obljetnice VRA „Bljesak“ održana je u Gradskoj vijećnici u Novskoj, a okupila je ratne zapovjednike, predstavnike i pripadnike postrojbi koje su sudjelovale u ovoj operaciji .

Uz vojno-redarstvenu akciju "Bljesak" i Međunarodni praznik rada / PHOTO

Uz vojno-redarstvenu akciju "Bljesak" i Međunarodni praznik rada / PHOTOSjećajući se povijesne težnje stvaranja hrvatske države prigodom obilježavanja vojno redarstvene akcije „Bljesak“ i Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja danas (30. travnja) su kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu doktora Franje Tuđmana položeni vijenci i odana počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Predsjednik Josipović primio izaslanstvo sudionika "Bljeska" (VIDEO)

Predsjednik Josipović primio izaslanstvo sudionika "Bljeska" (VIDEO)ZAGREB, 30. travnja 2012. (Hina) - U povodu 17. obljetnice vojno redarstvene akcije "Bljesak" predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo njezinih sudionika zahvalivši im i čestitavši na predanosti u obrani domovine kao i doprinosu u mirnodopskim uvjetima.

Braniteljski portal na obljetnici pogibije 12. Hrvatskih redarstvenikaBorovo selo 02.svibnja 2010.g.

Braniteljski portal na proslavi 15. obljetnice VRO "Bljesak"Okučani 01.svibnja 2010 VRO "Bljesak"

15. obljetnica vojno-redarstvene operacije "Bljesak"Prijava korisnika

Povezani članci

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura