Posljednje vijesti


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.


General Markač otvorio Braniteljski centar u Bilju

General Mladen Markač u Bilju

Branitelji su dobili svoj centar u baranjskom Bilju. Rezultat je to Povelje o suradnji koju je potpisalo osam braniteljskih udruga kako bi poboljšali suradnju.


Protiv nasilničke politike

Ivan Miklenić

Prosvjedni skup protiv uvođenja ćirilice u službenu uporabu u gradu Vukovaru, koji predstavlja otvorenu ranu u srpsko-hrvatskim odnosima, održan u nedjelju 7. travnja na glavnom trgu glavnoga hrvatskog grada i reakcije na taj skup vrlo su očito i zorno predstavili suvremeno hrvatsko društvo i procese koji su na djelu u Hrvatskoj pa zaslužuju makar djelomični osvrt sa stajališta općega dobra.


Sve silovane i maltretirane žene u domovinskom ratu trebaju podnijeti tužbe MUP, DORH i Ministarstvu hrvatskih Branitelja

Žrtve silovanja u Domovinskom Ratu

Braniteljski portal doznaje da će se hrvatskim zakonom koji će uskoro u proceduru,obeštetiti sve one žene koje su u Domovinskom ratu doživjele najgora gnusna poniženja maltretiranja i silovanja od strane agresorskih JNA kao i srpskih paravojnika.


Čiji je Glavašević?

b_glavasevic.jpeg

Na zagrebačkom prosvjedu protiv uvođenja ćirilice u Vukovar organizatori su pustili snimku javljanja vukovarskog novinara Siniše Glavaševića iz opkoljenog Vukovara. Na to ne s negodovanjem reagirao Sinišin sin Bojan Glavašević. Za medije je izjavio: "Moj otac je bio prije svega novinar. Bio je Vukovarac i volio je multikulturni karakter našeg grada i prilično sam siguran da on sam ne bi nikada stao iza ove inicijative, pogotovo u ovom kontekstu.


21. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja u BiH

21. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja u BiH - Jajce/Pougarje

U pougarskom selu Vukovići (općina Dobretići, BiH) će se 22. lipnja 2013. godine obilježiti 21. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja pod motom „Pougarje – 21 godina ponosa i slave“.

još u rubrici ...


VUKOVAR ZOVI SAMO ZOVI-Mogu nas mediji ignorirati i omalovažavati, lagati o nama i o onome što činimo, neće nas pokolebati

Udruga Branitelja grada Ploča

Godine 410. Vizigoti, predvođeni Alarikom, zauzeli su, nakon treće opsade, Rim. Rimski senatori pokušali su odgovoriti Alarika od opsade i zauzimanja Rima ukazujući na mnogobrojno stanovništvo, na što im je ovaj odgovorio: „Što je trava gušća, to se lakše kosi“. Između ostalih zahtjeva, Alarik je zahtijevao da se sve zlato u gradu skupi i njemu preda. Kad su senatori pitali što će ostati građanima Rima, odgovorio im je: „Život“.


KAKO HRVATSKI BRANITELJ ŽIVI U HRVATSKOJ DOMOVINI

Obitelj Matijević

Prije dva dana na braniteljskim portalima je svanula vijest koju je poslao hrvatski branitelj Mato Matijević iz Jakšića, Slavonsko-požeške županije. Vapaj za pomoć koju je poslao kroz svoje pismo alarmiralo je sve hrvatske branitelje.


Veterani 4.gbr obnovili obiteljsku kuću hrvatskog branitelja Jurice Mateljka

Humanitarna akcija Udruge Veterana 4. Gradijske Brigade

Udruga veterana 4. gardijske brigade-podružnica Dubrovačko Neretvanske županije danas je zajedno sa svojim prijateljima koji su zajedno s članovima Udruge sudjelovali na obnovi obiteljske kuće hrvatskog branitelja Jurice Mateljka te obiteljskim prijateljima i rodbinom sudjelovali na povratku dva člana ove obitelji u njihov dom.


Pogledajte 'Sliku Hrvatske' o Vukovaru koju je HRT odbio prikazati (VIDEO)

Slika Hrvatske-Vukovar

Emisija o Vukovaru je bila ponuđena HRT-ovim urednicima kao prigodna za obilježavanje godišnjice pada Vukovara. No, emisija je odbijena pod izgovorom da za nju nema mjesta i kako format HRT-u ne odgovara.


Protiv uvođenja ćirilice 71% a za reviziju popisa stanovnika u Vukovaru 76 % građana

Prosvjed protiv ćirilice-Zagreb

Agencija Prizma provela je anketu na 982 stanovnika Hrvatske vezano uz reviziju popisa stanovništva i uvođenje ćirilice kao službenog pisma u Vukovaru, te povlačenje tužbe za genocid protiv Srbije, pri čemu je 95 posto njih izjavilo kako ih svaka od tih tema zanima, a oko 85 posto stanovnika o njima ima i formirano mišljenje.


Branitelji će za Europski parlament dati glas dr. Neli Sršen, ali i Branku Borkoviću-Mladom Jastrebu

Dr. Nela Sršen

Među brojnim kandidatima za Europski parlament, barem što se tiče hrvatskih branitelja, odnosno onih koji su se iznimno istaknuli u humanitarnom radu, osobito se ističe ime dr. Nele Sršen.

O PTSP-u od vijetnamskog veterana Johna Blehma


U organizaciji Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od postraumatskog stresnog poremećaja i županijske udruge u Domu kulture održana je tribina na kojoj je gost bio John Blehm, vijetnamski veteran, autor knjige "Anđeo smrti", koji je govorio o svojim iskustvima i životu s PTSP-om. Tri je puta ranjen. Od 1969. ima PTSP, a dijagnosticiran mu je 1996.

Potpredsjednica Kosor s Johnom Blehmom


Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas u Vladi s američkim ratnim veteranom i autorom knjige «Anđeo smrti» Johnom Blehmom.

Uz potpredsjednicu na sastanku su prisustvovali i predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja RH Marijan Vuk i glavni tajnik Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja RH Tihomir Trešćec.

Prijava korisnika

Povezani članci

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura