Posljednje vijesti


Branitelji će za Europski parlament dati glas dr. Neli Sršen, ali i Branku Borkoviću-Mladom Jastrebu

Dr. Nela Sršen

Među brojnim kandidatima za Europski parlament, barem što se tiče hrvatskih branitelja, odnosno onih koji su se iznimno istaknuli u humanitarnom radu, osobito se ističe ime dr. Nele Sršen.


DIP: nema zakonske osnove za dvojezične glasačke listiće na izborima za EP

DIP: (Foto: FaH/ Damir SENČAR /ds)

ZAGREB, 28. ožujka 2013. - Potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Aleksandra Jozić-Ileković izjavila je danas Hini kako ne postoje zakonske pretpostavke da se glasački listići za izbore članova za Europski parlament tiskaju na nekom drugom jeziku ili pismu, osim hrvatskog jezika i latinice.


Kandidacijske liste i zbirna lista za izbor članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske - INFO-Dokumenti

Izbori EU - DIP

Zagreb, 20. ožujka 2013. - Na sjednici Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske održanoj 19. ožujka 2013. prihvaćene su pravovaljanima sve podnesene kandidacijske liste i sastavljena je zbirna lista svih pravovaljano predloženih lista za izbor članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske.


Predaja liste HČSP-a za EU parlament sutra u 14 sati

Predaja liste HČSP-a za EU parlament - priopćenje

Hrvatska čista stranka prava na EU izbore izlazi samostalno. Iako smo pozivali Hrvatsku stranku prava da izađemo zajedno na ove izbore, predsjednik te stranke Daniel Srb se potpuno oglušio na naše višekratne pozive.


ZA PREMIJERA MILANOVIĆA U HRVATSKOJ SE VODIO "GRAĐANSKI RAT"

HVIDRA Črnomerec

Dana 16. ožujka 2013. na sjednici Glavnog odbora SDP a, predstavljajući koalicijsku listu za Europski parlament, premijer Milanović povukao je paralelu između Hrvatske i Finske. Tom prigodom, između ostalog, istaknuo je: "ALI FINSKA NIJE IMALA GRAĐANSKI RAT"


Predsjednik Josipović na inauguraciji pape Franje

Seti Otac PAPA

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sa suprugom nazočit će u utorak na Trgu svetog Petra u Vatikanu svečanosti inauguracije novoizabranog poglavara Katoličke crkve pape Franje, a u službenom izaslanastvu bit će i potpredsjednica vlade ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika.


Neoprostiv gaf HTV-a u prijenosu izbora novog pape

HRT prekinuo program tijekom proglašenja novog Pape

U trenutku kad se na balkonu bazilike Sv. Petra pojavio kardinal Tauran i izgovorio tradicionalno „Habemus papam“ program Hrvatske radiotelevizije je ušutio.


IZABRAN NOVI PAPA ! Prvi među jednakima - argentinski kardinal uzeo je ime Franjo! Kardinal Jorge Mario Bergoglio novi je PAPA

Naš novi Sveti Otac Papa

(VIDEO)-POJAVIO SE BIJELI DIM, A ZVONA U BAZILICI SV. PETRA SE UPRAVO OGLAŠAVAJU, IZABRAN JE NOVI PAPA


General Praljak osamljen je u procesnoj, medijskoj i političkoj borbi protiv Haške mreže

General Slobodan Praljak

U proteklih petnaestak godina hrvatska stvarnost bila je obilježena mnogobrojnim i veoma različitim sudbonosnim povijesnim procesima i događajima, u kojima su se isprepletale unutarnje i međunarodne razine. Smjer toga hoda bio je sve strmoglavije negativan za hrvatske nacionalne i državne interese.


Izjava premijera Milanovića izgleda potaknula Veljka Džakulu na ideju da se materjali za lokalne i EU izbore tiskaju na ćirilici

Veljko Džakula o ćirilici na lokalnim i EU izborima

Istina je da će to dovesti do nešto povećanih troškova provođenja izbora, ali premijer Milanović je s pravom ustvrdio kako demokracija košta, piše Džakula...


Papa na hrvatskom: Hvala na vašoj ljubavi!

Papa na hrvatskom-hvala na Vašoj ljubavi

Papa je u govoru rekao da je posljednjih godina Crkva "imala trenutaka radosti, ali i onih koji nisu bili jednostavni" u "kojima je voda bila uzburkana, a vjetrovi protiv nas te se činilo da Bog spava".


Slovenski parlament još može ratificirati pristupni ugovor RH

Predsjednik Ivo Josipović o ratifikaciji pristupnih ugovora sa Slovenijom

Tko će pregovarati sa strane Slovenije njihova je stvar, a koga god Slovenci odrede za pregovarača, Hrvatska će s dužnim poštovanjem prihvatiti, komentar je Josipovića na promjenu pregovarača o Ljubljanskoj banci.


Der Standard: Ante Gotovina - ratnik u ulozi apostola mira

General Ante Gotovina

Austrijske dnevne novine Der Stadnard u broju od utorka donose priču o hrvatskom generalu Anti Gotovini pod naslovom 'Ante Gotovina - ratnik u ulozi apostola mira'.


Božidar Vučurević: Dolazim u Haag ako me zaštite od Dubrovčana

Božidar Vučurević

Točno je da su me kontaktirali s Haaškog tribunala i pitali me posjedujem li neke dokumente. Budući da sam ja čovjek koji je sakupljao sve naredbe, čovjek koji je opremljen i ima jako puno dokaznog materijala, jer sve čuvam i ništa nisam uništavao, pristao sam na suradnju. Svi dokumenti su spremljeni i čuvam ih kod jednog čovjeka.


Papa posebno pozdravio Hrvate: Prijatelji, u korizmi jačajte vjeru:'Molite se za mene i novog papu'(VIDEO)

Sv. Otac Papa Benedikt XVI.

'MOLITE ZA MENE, ZA CRKVU I ZA NOVOG PAPU' Benedikt XVI. posebno pozdravio hrvatske hodočasnike!


Tko ošteti tablu s hrvatskim grbom, uvrijedio je hrvatsku državu

Prva granična ploča s imenom Republika Hrvatska uTerezinom Polju - 15. rujna 1991

Table s ćiriličnim napisama u Vukovarsko-srijemskoj županiji imat će napet život, obzirom da mnoge udruge i pojedinci najavljuju kako će ih skidati, bez obzira na posljedice.


Vlada: konačni prijedlog izmjena Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe

Izbori (Ilustracija)

ZAGREB, 1. veljače 2013. - Vlada je danas u saborsku proceduru uputila konačni prijedlog izmjena Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe kojima pravo na naknadu troškova izborne promidžbe iz državnog proračuna imaju političke stranke i nezavisne liste koje na izborima za članove u Europski parlament dobiju najmanje pet posto važećih glasova birača, a svaka lista i svaki kandidat moraju otvoriti račun za izbornu jedinicu u kojoj se natječu.


Trebalo je s Kaptola davno prije dignuti glas, do neba!

Glas sa Kaptola

Sve je počelo s 01. veljače 2009. kada je stupio na snagu novi Zakon o prodaji nekretnina po kojem stranci iz zemalja članica Europske Unije mogu nesmetano kupovati nekretnine u Republici Hrvatskoj, odnosno trgovati nekretninama u Republici Hrvatskoj, nekretninama koje su nam naši djedovi ostavili u naslijeđe da ih čuvamo budućem hrvatskom naraštaju.


EP poziva na ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora

EP poziva na ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora

Vanjskopolitički odbor Europskog parlamenta raspravljat će o novom izvještaju o spremnosti Hrvatske za članstvo. U dokumentu koji je u posjedu HTV-a navodi se kako je 'Hrvatska na dobrom putu ispunjavanja preostalih 10 zadaća do punopravnog članstva'.


"Delo": Barroso očekuje da će Slovenija u roku ratificirati hrvatski pristupni ugovor

Jose Manuel Barroso - Predsjednik Europske komisije

LJUBLJANA, 10. siječnja 2013. - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso očekuje da će Slovenija do 1. srpnja ove godine ratificirati hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom, tvrdi u četvrtak ljubljansko "Delo", u prilogu posvećenom posjetu predsjednika Boruta Pahora Bruxellesu.


Prvi podnesci Hrvatske i Slovenije Arbitražnome sudu 11. veljače 2013.

Granični spor: Hrvatska - Slovenija

ZAGREB, 2. siječnja 2013. - Hrvatsku i Sloveniju ove godine očekuju dva važna zadatka prema Arbitražnom sudu - dostavljanje podnesaka i odgovori na podneske suprotne strane tome sudu koji će odlučiti o graničnom sporu, na moru i kopnu, između dviju država, koji nisu uspjele kako su same potvrdile rješiti u gotovo dva desetljeća diplomatskim sredstvima.


Oda hrvatskom iseljeništvu

misetic

Ne umanjujući slavu odvjetničkog umijeća iskazanog u obrani RH pred MKSJ u Haagu najistaknutijoj trojci Mišetiću, Kehou te Mikuličiću, posebno smo ponosni na stručnost kanadskih pravnica hrvatskih korijena Ane Katalinic i Diane Juricevic, te američkog Hrvata Tomislava Z. Kuzmanovica

ANKETA BRANITELJSKOG PORTALA : Jeste li za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji?


Jeste li za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji?

Kakva je sudbina hrvatskih branitelja nakon ulaska u EU?


Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić Fred odgovorio je na pitanje o sudbini hrvatskih branitelja nakon ulaska u EU.

Propaganda a ne informiranjeHRT, Dnevnik 5. siječnja 2012.

Vlada provodila propagandu?


Dnevnik Nova TV, 5. siječnja 2012.

Koliko znamo o EU?RTL, 5. siječnja 2012.

EU pokreni se!


EU pokreni se!

Projekt "EU pokreni se!“ provodi se u suradnji Hrvatske udruge poslodavaca, Udruge gradova, Hrvatskog saveza zadruga i medijskih partnera 24sata i HINA uz financijsku potporu Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj kroz program ‘IPA INFO 2010’.

Povezane vijesti...

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura