Posljednje vijesti


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.


Pupovac tvrdi: Tuđman ne bi podržao prosvjede protiv ćirilice, vlasti su trebale zabraniti skup u vojnim odorama?

Milorad Pupovac

Vlasti trebale spriječiti skup u vojnim odorama, jer postoji zakon kojim se ragulira kada se smiju nositi vojne odore, rekao je Pupovac u intervjuu Večernjem listu.


UŽAS:Dragovoljac domovinskog rata danima ležao mrtav u prostorijama braniteljskih udruga tek jutros pronađen mrtav

Danima ležao mrtav u prostorijama braniteljskih udruga

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Ratku Bubnju, poznatom hrvatskom branitelju, koji je godinama bio aktivan u različitim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata.


General Markač otvorio Braniteljski centar u Bilju

General Mladen Markač u Bilju

Branitelji su dobili svoj centar u baranjskom Bilju. Rezultat je to Povelje o suradnji koju je potpisalo osam braniteljskih udruga kako bi poboljšali suradnju.


Protiv nasilničke politike

Ivan Miklenić

Prosvjedni skup protiv uvođenja ćirilice u službenu uporabu u gradu Vukovaru, koji predstavlja otvorenu ranu u srpsko-hrvatskim odnosima, održan u nedjelju 7. travnja na glavnom trgu glavnoga hrvatskog grada i reakcije na taj skup vrlo su očito i zorno predstavili suvremeno hrvatsko društvo i procese koji su na djelu u Hrvatskoj pa zaslužuju makar djelomični osvrt sa stajališta općega dobra.


Sve silovane i maltretirane žene u domovinskom ratu trebaju podnijeti tužbe MUP, DORH i Ministarstvu hrvatskih Branitelja

Žrtve silovanja u Domovinskom Ratu

Braniteljski portal doznaje da će se hrvatskim zakonom koji će uskoro u proceduru,obeštetiti sve one žene koje su u Domovinskom ratu doživjele najgora gnusna poniženja maltretiranja i silovanja od strane agresorskih JNA kao i srpskih paravojnika.


Čiji je Glavašević?

b_glavasevic.jpeg

Na zagrebačkom prosvjedu protiv uvođenja ćirilice u Vukovar organizatori su pustili snimku javljanja vukovarskog novinara Siniše Glavaševića iz opkoljenog Vukovara. Na to ne s negodovanjem reagirao Sinišin sin Bojan Glavašević. Za medije je izjavio: "Moj otac je bio prije svega novinar. Bio je Vukovarac i volio je multikulturni karakter našeg grada i prilično sam siguran da on sam ne bi nikada stao iza ove inicijative, pogotovo u ovom kontekstu.


ŽIVOT RATNIKA ZAUVIJEK JE IMOVINA RATA

Hrvatski Branitelji-Ratnici

Locirati, identificirati, uhititi i transferirati – glasila je zajednička naredba koju su 2005.g. policiji i obavještajnim službama izdali lovci na generala Antu Gotovinu
7. prosinca 2005. godine na Tenerifeu završen je lov na generala Antu Gotovinu i prepraćen je u Haški zatvor...


VUKOVAR ZOVI SAMO ZOVI-Mogu nas mediji ignorirati i omalovažavati, lagati o nama i o onome što činimo, neće nas pokolebati

Udruga Branitelja grada Ploča

Godine 410. Vizigoti, predvođeni Alarikom, zauzeli su, nakon treće opsade, Rim. Rimski senatori pokušali su odgovoriti Alarika od opsade i zauzimanja Rima ukazujući na mnogobrojno stanovništvo, na što im je ovaj odgovorio: „Što je trava gušća, to se lakše kosi“. Između ostalih zahtjeva, Alarik je zahtijevao da se sve zlato u gradu skupi i njemu preda. Kad su senatori pitali što će ostati građanima Rima, odgovorio im je: „Život“.


KAKO HRVATSKI BRANITELJ ŽIVI U HRVATSKOJ DOMOVINI

Obitelj Matijević

Prije dva dana na braniteljskim portalima je svanula vijest koju je poslao hrvatski branitelj Mato Matijević iz Jakšića, Slavonsko-požeške županije. Vapaj za pomoć koju je poslao kroz svoje pismo alarmiralo je sve hrvatske branitelje.

još u rubrici ...


Veterani 4.gbr obnovili obiteljsku kuću hrvatskog branitelja Jurice Mateljka

Humanitarna akcija Udruge Veterana 4. Gradijske Brigade

Udruga veterana 4. gardijske brigade-podružnica Dubrovačko Neretvanske županije danas je zajedno sa svojim prijateljima koji su zajedno s članovima Udruge sudjelovali na obnovi obiteljske kuće hrvatskog branitelja Jurice Mateljka te obiteljskim prijateljima i rodbinom sudjelovali na povratku dva člana ove obitelji u njihov dom.


Pogledajte 'Sliku Hrvatske' o Vukovaru koju je HRT odbio prikazati (VIDEO)

Slika Hrvatske-Vukovar

Emisija o Vukovaru je bila ponuđena HRT-ovim urednicima kao prigodna za obilježavanje godišnjice pada Vukovara. No, emisija je odbijena pod izgovorom da za nju nema mjesta i kako format HRT-u ne odgovara.


Načelnik Glavnog stožera OS RH u službenom posjetu Litvi

Načelnik Glavnog Stožera OSRH

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Drago Lovrić sa suradnicima boravi, 9. i 10. travnja 2013. godine u službenom posjetu Oružanim snagama Republike Litve.


Protiv uvođenja ćirilice 71% a za reviziju popisa stanovnika u Vukovaru 76 % građana

Prosvjed protiv ćirilice-Zagreb

Agencija Prizma provela je anketu na 982 stanovnika Hrvatske vezano uz reviziju popisa stanovništva i uvođenje ćirilice kao službenog pisma u Vukovaru, te povlačenje tužbe za genocid protiv Srbije, pri čemu je 95 posto njih izjavilo kako ih svaka od tih tema zanima, a oko 85 posto stanovnika o njima ima i formirano mišljenje.


Branitelji će za Europski parlament dati glas dr. Neli Sršen, ali i Branku Borkoviću-Mladom Jastrebu

Dr. Nela Sršen

Među brojnim kandidatima za Europski parlament, barem što se tiče hrvatskih branitelja, odnosno onih koji su se iznimno istaknuli u humanitarnom radu, osobito se ističe ime dr. Nele Sršen.


STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA – PROGLAS HRVATSKOJ JAVNOSTI

Proglas Stožera za obranu hrvatskog Vukovara

Evo nas kao što smo najavili u Vukovaru, evo nas ovdje na glavnom trgu prijestolnice svih hrvata. Evo nas da Vam kažemo gospodo iz zakonodavne i izvršne vlasti ono što Vam je za ćuti. Mi smo gospodo od riječi, mi smo takvi kakvi jesmo, jasni, prepoznatljivi, vjerodostojni, odani hrvatskom narodu i državi , nepotkupljivi, nikad prodani !


PRIOPĆENJE STOŽERA: Stožer je 20. ožujka 2013. organizirao sastanak, na koji su pozvani gradski vijećnici svih stranaka

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara organizirao je održao veličanstveni prosvjedni skup u Zagrebu, dana 07. travnja 2013. godine, pokazavši dostojanstvo svih hrvatskih branitelja i građana RH koji su bili nazočni skupu.


Nakon zagrebačkog skupa, DORH mora reagirati i sankcionirati one koji su hrvatske Branitelje nazivali 'Ustašama i Četnicima'

Mladen Pavković

Zagrebački Trg bana Jelačića bio je gotovo premalen primiti sve one koji su u nedjelju, 7. travnja željeli biti nazočni "buđenju Hrvatske". Ali, prigodom izvješćivanja pojedinih režimskih novinara, opet se pokazalo da su imali vrlo slabe ili nikakve ocjene iz matematike, odnosno zbrajanja, ili je pak riječ o starijim člankopiscima koji slabo vide.


Gradijske brigade i specijalna policija uputile - Zahtjev za slobodu novinarstva na javnoj Hrvatskoj radioteleviziji

ZUVHGP_USPIDR

Republika Hrvatska demokratska je i slobodna zemlja koja je nastala uz brojne žrtve, razaranja te skupo plaćenom slobodom. Odoljela je agresorima, svim ratnim teškoćama, obranila se u Domovinskom ratu, a kasnije se istinom oduprla lažnim optužbama i progonima kojima je se ucjenjivalo i omalovažavalo u međunarodnim institucijama.


Tema dana HRT - 7.4.2013 Prosvjed u Zagrebu -Gosti Ministar Branitelja Predrag Matić i Tomislav Josić(VIDEO)

Prosvjed Stožera za obranu hrvatskog Vukovara -  Zagreb

Pogledajte emisiju 'Tema dana' hrvatske radio televizije od 07.04.2013.godine, a vezanu za Prosvjed hrvatskih domoljuba na zagrebačkom Trgu Josipa Bana Jelačića.


ALARMANTNO PISMO HRVATSKOG BRANITELJA PRISTIGLO NA ADRESU BRANITELJSKOG PORTALA (OBJAVLJUJEMO GA U CIJELOSTI)

Foto/Ilustracija

Poštovani, zovem se Mato (Vinko) Matijevic (1962). Iz Jaksica sam, blizu Pozege. Bio sam u Domovinskome ratu, sto se vidi i u registru branitelja, lijecim se od PTSP-a i imam dijagnosticiran F43, uzimam lijekove sanval i calicta. Obracam Vam se kao svojoj udruzi za koju smatram da mi moze pomoci, ako nista bar sa svojom podrskom.


PROSVJED PREKO 50 TISUĆA BRANITELJA U ZAGREBU (FOTO-VIDEO - AŽURIRANO)

Prosvjed_ne_cirilici_zagreb

Braniteljski portal svojim čitateljima koji nisu u mogućnosti osobno sudjelovati na današnjem prosvjedu, prenosi tijek cijlokupnog događaja(FOTO I VIDEO).

Veterani mira


HRT: Veterani Mira

Radio emisija o hrvatskim BraniteljimaHR 1: Emisija "Prva Crta"

Intervju sa režiserom Darkom DovranićemReziser Darko Dovranic, HRT

Hrvatski pleter 2011HRT: Glazbeni festival Hrvatski pleter

Sisak: HCR dobio jedinstven internetski portal


SISAK, 25. veljače 2009. - U Hrvatskome centru za razminiravanje u Sisku danas je na prigodnoj svečanosti otvoren novi i u svijetu jedinstveni internetski portal minsko-informacijskog sustava MIsportal na web adresi http://misportal.hcr.hr, s digitalnim kartama minski sumnjivih područja u Republici Hrvatskoj, čiju je izradu darovnicom financirala Kraljevina Norveška, a izradila ga je hrvatska tvrtka "Geofoto" d.o.o. iz Zagreba.

Novi portal otvorio je veleposlanik Kraljevine Norveške Terje Hauge, koji je najavio da će norveška Vlada i dalje pomagati u razminiravanju Hrvatske, sve dok se sasvim ne očisti od mina.


Prijava korisnika

Povezani članci

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura