Posljednje vijesti


Šundov: u Splitu će se osnovati Muzej Domovinskog rata

Jure Šundov - Svaki dan kada idem na posao sjetim se mitraljeskog gnijezda u Banovini (Foto: Moj Split)

SPLIT, 27. ožujka 2013. - Dogradonačelnik Splita Jure Šundov danas je najavio kako će se u tom gradu osnovati spomen Muzej Domovinskog rata rekavši da se gradska uprava već angažirala u vezi s tim.


Predstavljanje knjige Ante Nadomira Tadića - Šutre: "LIPA MOJA VILO" u Zagrebu

Ante Nadomir Tadić Šutra - Lipa moja vilo

U organizaciji Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata grada Zagreba i zagrebačke županije, održat će se predstavljanje knjige "LIPA MOJA VILO", našeg poznatog pjesnika i ratnika Ante Nadomira Tadića - Šutre.


General-pukovnik Mladen Markač na predstavljanju knjige od "Otkosa do Oluje" u Daruvaru

general Mladen Markač i Mate Ćurak

Daruvar, 1. veljače 2013. - U Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar održala se promocija knjige Bjelovarskog pisca Mate Ćurak od Otkosa do Oluje II dopunjeno i prošireno izdanje u organizaciji Matice hrvatske Ogranak Daruvar,Pučke knjižnice i čitaonice i Vijeća ogranaka Matice hrvatske Bjelovarsko-bilogorske županije uz pokroviteljstvo Grada Daruvara i Daruvarskih toplica.


Izložba umjetničkih rješenja spomenika papi Ivanu Pavlu II

Spomenik papi Ivanu Pavlu II.

DUBROVNIK, 1. veljače 2013. - U klaustru Dominikanskog samostana u Dubrovniku večeras je otvorena izložba umjetničkih rješenja spomenika papi Ivanu Pavlu II. i rješenja uređenja neposrednog okoliša ispred crkve sv. Križa u Gružu gdje bi spomenik trebao biti postavljen.


Domoljubna večer u Tovarniku

Promocija knjige "Pakao srpskog logora - Stara Gradiška"

Općina Tovarnik i udruga Hrvatski ratni veterani u četvrtak 31. siječnja 2013. organiziraju domoljubnu večer glazbe i zajedništva. Večer će se održati nakon otkrivanja spomenika na 15. obljetnicu ukopa pedeset i troje mještana poginulih u Domovinskom ratu.


Noć muzeja u općini Ružić

Mauzolej Ivana Meštrovića

U organizaciji općine Ružić i muzeja Ivana Meštrovića, u Otavicama već treću godinu za redom odžana je manifestacija pod nzivom “Noć Muzeja” koja se organizira u čitavoj Hrvatskoj.

još u rubrici ...


"U boj, u boj" - novi spot klape "Sveti Juraj"- HRM (VIDEO)

Klapa "Sveti Juraj"- HRM

U povodu obilježavanja 20. obljetnice oslobodilačke akcije Hrvatske vojske Maslenica, klapa "Sveti Juraj"- HRM Vam predstavlja najnoviji spot arije "U boj, u boj" iz opere "Nikola Šubić Zrinski Ivana pl. Zajca" u aranžmanu Tomislava Uhlika.


Predstavljanje knjige Želimira Kužatka "Od Bleiburga do hrvatskoga gulaga"

Knjiga Želimira Kužatka "Od Bleiburga do hrvatskoga gulaga"

Grad Omiš i Narodna knjižnica Omiš pozivaju Vas na predstavljanje knjige Želimira Kužatka "Od Bleiburga do hrvatskoga gulaga" Dokumenti i svjedočanstva


Novi projekt Montažstroja - plesom protiv mina (VIDEO)

Plesom protiv mina

U 2013. godini Montažstroj će ispitati koliko je naša zemlja slobodna testirajući tijelima plesača minsku opasnost. Dokumentarno-igrani film 'Protunapad' pratit će sazivanje i sastavljanje istoimene izvedbene skupine čiji će plesači biti dovoljno hrabri i društveno osviješteni da stupe na razminirana polja i zaplešu na njima.


Predstavljanje knjige: "TRAŽI SE - ŽIV ILI MRTAV"

"TRAŽI SE - ŽIV ILI MRTAV"

Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas i Vaše prijatelje u utorak, 22. siječnja 2013. u 19 sati u Knjižnicu i čitaonicu Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, Preradovićeva 5 na predstavljanje nove knjige Mladen Pavkovića "TRAŽI SE - ŽIV ILI MRTAV"


Ovogodišnja Noć muzeja 25. siječnja počinje u Vukovaru

Dvorac Eltz u Vukovaru (Foto: FaH/ Vlada RH/ ua)

ZAGREB, 15. siječnja 2013. - Noć muzeja, tijekom koje će 25. siječnja posjet u više od 200 hrvatskih muzeja i galerija biti besplatan, simbolički počinje otvorenjem prve faze stalnog postava Gradskog muzeja Vukovar - Svečane dvorane i ambijentalnih prostora u obnovljenom Dvorcu Eltz.


Izložba umjetničkih rješenja spomenika papi Ivanu Pavlu II

Spomenik papi Ivanu Pavlu II.

ZAGREB, 15. siječnja 2013. - Izložba umjetničkih rješenja spomenika papi Ivanu Pavlu II. i rješenja uređenja neposrednog okoliša ispred crkve sv. Križa u Gružu u Dubrovniku otvorit će se večeras u zagrebačkoj galeriji Bačva u Domu hrvatskih likovnih umjetnika.

Karavana "Prevlaka - Vukovar 2009" u Kninu - (Photo+Video)


Bajkerska Karavana Prevlaka - Vukovar 2009 pod imenom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ je 14.11. sretno stigla u Knin. Na glavnom gradskom trgu su ih dočekali predstavnici grada te članovi moto kluba "Stormriders" iz Knina.

Obilježena 15. obljetnica vojne akcije “Zima 94” (VIDEO)


U organizaciji veterana Domovinskog rata 126. brigade, na Dinari je obilježena 15. obljetnica vojne akcije “Zima 94”.

2. Festival ratnog igranog filma


Od 16. do 18. siječnja, u organizaciji Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) i Pučkog otvorenog učilišta, održati će se 2. Festival ratnog igranog filma.

Od 16. do 18. siječnja

Svečano otvorenje Festivala ratnog igranog filma je 16. siječnja, u dvorani kina "Velebit", a predstavnici Udruge branitelja iz koprivničke Podravke tom će prigodom dodijeliti "Veliku zlatnu plaketu" Branku Lustigu, svjetski poznatom producentu i glumcu te dobitniku dvaju Oscara, dok će prigodne zahvalnice primiti redatelji Neven Hitrec i Jakov Sedlar.

Ulaz na sve projekcije te na svečano otvorenje je slobodan.

Prijava korisnika

Povezani članci

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura