Medicinska rehabilitacija


Prijedlog za medicinsku rehabilitaciju daje vaš liječnik opće medicine, a prema mišljenju i nalazu liječnika specijalista

Kao branitelj ili hrvatski ratni vojni invalid (HRVI) imate pravo na bolničku medicinsku ili fizikalnu rehabilitaciju ako vam je ona potrebna zbog bolesti, ranjavanja ili ozljede koja je neposredna posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu.

Uvjeti korištenja

To pravo možete koristiti jednom u svake dvije godine, a uvjeti su:

    * da imate funkcionalno oštećenje organizma određenog stupnja (za HRVI - po osnovi po kojoj vam je priznat status)
    * da se ne može provesti ambulantna rehabilitacija
    * da bolest, ozljeda ili rana za koje podnosite prijedlog za medicinsku rehabilitaciju nije svrstana u važeći Popis bolesti, bolesnih stanja i posljedica ozljeda za odobravanje bolničke medicinske rehabilitacije koji donosi Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO)
    * da niste koristili medicinsku rehabilitaciju po odobrenju HZZO-a zbog iste bolesti najmanje 12 mjeseci prije podnošenja prijedloga.  

Upućivanje prijedloga

Prijedlog za medicinsku rehabilitaciju daje vaš liječnik opće medicine na temelju medicinske dokumentacije o pogoršanju vašeg zdravstvenog stanja i prema nalazu liječnika specijalista. Ispunjen obrazac prijedloga liječnika upućujete Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na razmatranje liječničkom povjerenstvu koje će dati ili uskratiti suglasnost.

Obrasce i dodatne informacije možete pronaći u Pravilniku o korištenju prava na medicinsku odnosno fizikalnu rehabilitaciju hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata na stanicama nadležnog ministarstva

Zakoni i pravilnici kojima se reguliraju prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (otvara novi prozor).

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura