Liječenje i lijekovi bez participacije


Tijekom liječenja od bolesti koje su posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu imate pravo na nadoknadu participacije koju ste platili za liječenje i lijekove

Branitelji imaju pravo na lijekove i liječenje bez participacije. To znači da će vam iznos koji uplatite kao participaciju u cijelosti nadoknaditi Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, pod uvjetom da se lijekovi izdaju i liječenje poduzima za rane, ozljede, bolesti i pogoršanja bolesti koje su  posljedice sudjelovanja u Domovinskom ratu.

Nadoknada participacije

Da biste ostvarili pravo na nadoknadu participacije, trebate predati zahtjev Ministarstvu te uz njega dostaviti sljedeće dokumente:

    * potvrdu zdravstvene ustanove ili ljekarne iz koje je vidljiva dijagnoza i visina plaćenog iznosa participacije
    * presliku konačnog rješenja da je bolest, ranjavanje ili ozljeda neposredna posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu
    * presliku važeće iskaznice zdravstvenog osiguranja
    * presliku osobne iskaznice
    * preslike medicinskih nalaza, povijesti bolesti, otpusnih pisama i uputnica koje je prethodno ovjerio vaš liječnik opće medicine
    * presliku kartice vašeg tekućeg ili štednog računa.

Dodatne informacije:

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (otvara novi prozor)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura