Kamatne stope i rokovi otplate


Kamatna stopa na dodijeljene kredite za hrvatske ratne vojne invalide razlikuje se ovisno o postotku oštećenja organizma 

Dodijeljeni stambeni kredit otplaćujete umanjen za iznos postotka oštećenja organizma. Pritom su članovi obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja i hrvatski ratni vojni invalidi (HRVI) s 90 i 80 posto oštećenja organizma izjednačeni s HRVI s oštećenjem organizma od 100 posto, koji imaju stopostotan popust pri kupnji stana ili kuće.

Stambeni kredit dodjeljuje se prema sljedećim kamatnim stopama:

    * za HRVI od 50 do 70 posto oštećenja organizma – po stopi od 2 posto
    * za HRVI od 40 posto oštećenja organizma – po stopi od 3 posto
    * za HRVI od 20 do 30 posto oštećenja organizma – po stopi od 4 posto.

Veći popusti pri otplati kredita

Ako se prilikom odlučivanja o dodjeli stambenog kredita utvrdi da ste pokrenuli postupak za utvrđivanje novog postotka oštećenja organizma, tijelo koje vodi postupak zastat će s donošenjem odluke o dodjeli stambenog kredita do pravomoćnog okončanja postupka povodom navedenog zahtjeva.

Ako vam se pravomoćnim rješenjem čiji se učinci protežu na vrijeme u kojem vam je priznato pravo na dodjelu stambenog kredita utvrdi veći postotak oštećenja organizma od onog na temelju kojeg ste ostvarili pravo na popust pri otplati kredita, imat ćete pravo zatražiti priznavanje većeg popusta i kamatne stope pri daljnjoj otplati kredita.

Rokovi otplate

Rokovi otplate stambenog kredita za kupnju stana ili kuće, izgradnju kuće te razliku površine određuju se u odnosu na odgovarajući stan i iznose:

    * za stan, odnosno kuću do 45 četvornih metara - 15 godina
    * za stan, odnosno kuću do 60 četvornih metara - 20 godina
    * za stan, odnosno kuću do 70 četvornih metara - 25 godina
    * za stan, odnosno kuću do 80 četvornih metara - 30 godina
    * za stan, odnosno kuću veću 80 četvornih metara - 35 godina

Kod kredita za nadogradnju, nastavak izgradnje i dovršenje obiteljske kuće rok otplate iznosi 20 godina.

Rok otplate kredita za poboljšanje uvjeta stanovanja iznosi 15 godina.
Ovisno o vašoj kreditnoj sposobnosti, može vam se odobriti dulji rok otplate, ali najviše na 30 godina.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura