Prednost pri zapošljavanju


Prednost pri zapošljavanju u javnim službama i ustanovama, tijelima državne uprave i tvrtkama u državnom vlasništvu imate samo ako ispunjavate uvjete iz natječaja i ako ste nezaposleni

Prednost pri zapošljavanju imate samo kao nezaposlena osoba koja ispunjava uvjete iz natječaja i to sljedećim redoslijedom:

    * dijete smrtno stradalog hrvatskog branitelja bez oba roditelja
    * hrvatski ratni vojni invalid
    * član obitelji smrtno stradalog branitelja
    * dragovoljac iz Domovinskog rata
    * hrvatski branitelj.

Prednost pri zapošljavanju vrijedi za tijela državne uprave, sudbene vlasti, jedinice lokalne i područne samouprave, javne službe, javne ustanove, izvanproračunske i proračunske fondove, tvrtke u vlasništvu ili pretežitom vlasništvu države i tvrtke u vlasništvu ili pretežitom vlasništvu jedinica lokalne i područne samouprave.

Prijava na natječaj

Kada želite ostvariti prednost pri zapošljavanju trebate uz prijavu na natječaj priložiti:

    * dokaze da ispunjavate navedene uvjete
    * dokaz o nezaposlenosti  
    * potvrdu o priznatom statusu iz koje je vidljivo da imate pravo na prednost.

Zahtjev za nadzor

Ako mislite da vam je povrijeđeno pravo prednosti pri zapošljavanju, možete podnijeti zahtjev za provedbu nadzora - i to upravnoj inspekciji ako se radni odnos zasniva rješenjem, odnosno inspekciji rada ako se radni odnos zasniva ugovorom o radu.

Dodatne informacije:

Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (otvara novi prozor)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura