Poticanje samozapošljavanja


Poticaj za samozapošljavanje od 30.000 kuna možete dobiti ako namjeravate pokrenuti obrt, trgovačko društvo ili poljoprivredno gospodarstvo. Utrošite li ih namjenski, sredstva ne trebate vraćati

Za samozapošljavanje branitelja pokretanjem obrta, trgovačkog društva, obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti može vam odobriti novčani poticaj u iznosu od 15.000 kuna, a 15.000 kuna isplatit će vam se nakon što dostavite račun ili kupoprodajni ugovor o nabavci strojeva ili opreme.

Uvjeti za potporu

Za potporu se možete kandidirati ako zadovoljavate sljedeće uvjete:

    * da ste u trenutku registracije djelatnosti najmanje trideset dana nezaposleni
    * da ste registrirali djelatnost tijekom godine u kojoj podnosite zahtjev ili nakon prestanka zaprimanja zahtjeva za prethodnu godinu
    * da niste ranije koristili poticaj za samozapošljavanje Ministarstva.

Zahtjevi se zaprimaju isključivo nakon javnog poziva. Javni poziv i obrazac prijave možete pronaći na stranici Ministarstva

Javni poziv za mjeru samozapošljavanje (otvara novi prozor)

Obrazac za prijavu (otvara novi prozor).

Povrat sredstava

Novčana potpora je nepovratna ako je utrošite u skladu s poslovnim planom i ako ste 12 mjeseci od isplate potpore uplaćivali doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Za to morate u propisanom roku dostaviti dokaze.

U slučaju nenamjenskog trošenja sredstava dužni ste ih vratiti Ministarstvu uz zakonsku zateznu kamatu.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura