Papa Benedikt XVI u Hrvatskoj...


4. i 5 lipnja 2011

Program pohoda


 

Papa Benedikt XVI

 

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 18. travnja službeni program apostolskog pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj. Sveti Otac boravit će u Zagrebu u subotu 4. i nedjelju 5. lipnja 2011, a geslo pohoda bit će "Zajedno u Kristu".

4. lipnja, subota

9.30 – Papin će zrakoplov iz međunarodne zračne luke Leonardo da Vinci u Rimu poletjeti za Zagreb;

11.00 – Predviđen dolazak u zagrebačku zračnu luku Pleso. Tijekom svečanosti dobrodošlice u zračnoj luci Papa će održati svoj prvi govor;

12.15 – Posjet predsjedniku Republike Hrvatske u Uredu predsjednika u Zagrebu. Nakon toga u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu Benedikt XVI. primit će predsjednicu Vlade Republike Hrvatske;

14.00 – Objed s članovima pratnje, također u Apostolskoj nuncijaturi;

18.15 – Susret Pape s predstavnicima civilnog društva, svijeta politike, znanosti, kulture i poduzetništva, Diplomatskog zbora te vjerskim predstavnicima u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu;

19.30 – Bdijenje s mladima na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

5. lipnja, nedjelja

10.00 – Misa na zagrebačkom Hipodromu u povodu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji i na kraju mise Papa će predvoditi molitvu Kraljice neba;

14.00 – Objed s hrvatskim biskupima, biskupima gostima i članovima Papine pratnje u novom sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu;

17.00 – Papa će slaviti Večernju s biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima te se pomoliti na grobu blaženog Alojzija Stepinca u katedrali u Zagrebu;

18.15 – Posjet Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu;

19.15 – Svečanost oproštaja u zračnoj luci Pleso u Zagrebu;

19.45 – Polazak Papina zrakoplova iz zagrebačke zračne luke;

21.15 – Dolazak u Rim.

Papa u Hrvatskoj...


Papa u uskrsnoj poruci osudio egoizam i pozvao na mir u svijetu

Papa Franjo - Urbi et Orbi (Foto: EPA/ETTORE FERRARI)

ZAGREB, 31. ožujka 2013. - Osudom modernog ropstva koje je posljedica egoizma i pohlepe, a najraširenije je upravo u ovom, 21. stoljeću, papa Franjo u nedjelju je podijelio svoj prvi uskrsni blagoslov Urbi et Orbi na rimskome trgu sv. Petra.


Papa Franjo: Nemojte suditi drugima

Papa Franjo(Foto: EPA/Reuters)

VATIKAN, 17. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Papa Franjo u nedjelju je preuzeo ulogu jednostavnog župnog svećenika, služivši misu za stanovnike Vatikana i pozvavši ljude da ne osuđuju druge zbog grijeha koje su počinili.


Predsjednik Josipović na inauguraciji pape Franje

Seti Otac PAPA

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sa suprugom nazočit će u utorak na Trgu svetog Petra u Vatikanu svečanosti inauguracije novoizabranog poglavara Katoličke crkve pape Franje, a u službenom izaslanastvu bit će i potpredsjednica vlade ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika.


Neoprostiv gaf HTV-a u prijenosu izbora novog pape

HRT prekinuo program tijekom proglašenja novog Pape

U trenutku kad se na balkonu bazilike Sv. Petra pojavio kardinal Tauran i izgovorio tradicionalno „Habemus papam“ program Hrvatske radiotelevizije je ušutio.


Papa na hrvatskom: Hvala na vašoj ljubavi!

Papa na hrvatskom-hvala na Vašoj ljubavi

Papa je u govoru rekao da je posljednjih godina Crkva "imala trenutaka radosti, ali i onih koji nisu bili jednostavni" u "kojima je voda bila uzburkana, a vjetrovi protiv nas te se činilo da Bog spava".


Papa: Ne napuštam Crkvu, Bog me pozvao da se posvetim molitvi

Sv. Otac Papa Benedikt XVI.

RIM, 24. veljače 2013. - Bog me pozvao da se posvetim životu u molitvi i meditaciji, a odluka o odreknuću ne znači da napuštam Crkvu, kazao je u nedjelju papa Benedikt XVI. u svom posljednjem angelusu u pontifikatu.


Kosor o Papi: Nakon njegova odlaska svijet neće biti isti

Jadanka Kosor sa Svetm Ocem

Sveti Otac je 2010. prekinuo napade na mene i Pahora nakon potpisivanja Sporazuma pohvalivši nas kao premijere, odnosno dvije Vlade koje su problem uspjele riješiti mirnim putem - kaže HDZ-ova zastupnica.


Papa posebno pozdravio Hrvate: Prijatelji, u korizmi jačajte vjeru:'Molite se za mene i novog papu'(VIDEO)

Sv. Otac Papa Benedikt XVI.

'MOLITE ZA MENE, ZA CRKVU I ZA NOVOG PAPU' Benedikt XVI. posebno pozdravio hrvatske hodočasnike!


Papa Ivan Pavao II. uskoro će biti proglašen svetim

Stanislaw Dziwisz i Antun Škvorčević (Foto: Požeška biskupija)

Požeški biskup Antun Škvorčević, kako stoji u priopćenju iz Požeške biskupije, u pratnji katedralnog župnika Ivice Žuljevića posjetio je danas u Krakovu kardinala Stanislawa Dziwisza, nekadašnjeg tajnika pape Ivana Pavla II. koji mu je darovao njegovu relikviju.


Izložba umjetničkih rješenja spomenika papi Ivanu Pavlu II

Spomenik papi Ivanu Pavlu II.

ZAGREB, 15. siječnja 2013. - Izložba umjetničkih rješenja spomenika papi Ivanu Pavlu II. i rješenja uređenja neposrednog okoliša ispred crkve sv. Križa u Gružu u Dubrovniku otvorit će se večeras u zagrebačkoj galeriji Bačva u Domu hrvatskih likovnih umjetnika.

Papa Benedikt XVI u Hrvatskoj...

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura