Press kutak za medije


Priopćenje Udruga ATJ LUČKO i TIGAR 90/91 RAKITJE povodom obljetnice "Krvavog Uskrsa" - HRT IGNORIRAO SPECIJALCE

ATJ LUČKO - TIGAR 90/91 RAKITJE

Udruga ratnih pripadnika ATJ Lučko '90 i Udruga Tigar 90/91 Rakitje sa svojim predstavnicima bili su 11. ožujka 2013. godine na sastanku sa predstavnicima HRT-a koju je predstavljala v.d. Ravnatelja programa Mirjana Rakić i v.d. Urednika informativnog programa Domagoj Novokmet.


Udruga branitelja policije i vojne policije iz Domovinskog rata: Tražimo očitovanje Predsjednika Sabora RH

Udruga branitelja policije i vojne policije iz Domovinskog rata: Tražimo očitovanje Predsjednika Sabora RH

Tražimo od naslova da se hitno očituje na izrečene navode koje je izrekao potpredsjednik Sabora RH Nenad Stazič kao izaslanik predsjednika Sabora na proslavi "Dana Istarske županije 28.3.2013." t


Duka: Premijer bi morao znati da u demokratskim društvima ono što je učinio nije dobro

Zdenko Duka - predsjednik HND-a

Premijer Zoran Milanović napao je medije i odlučio ih naučiti kako moraju obavljati posao, što znači da ne smiju njemu objašnjavati kako on radi svoj. I time je još jednom prešao liniju koju je prelazio dok je objašnjavao sindikatima što moraju raditi, a potom i nevladinim udrugama.


HRT: Milanovićev istup nedopustiv pritisak na neovisnost medija

HRT (Glavi toranj)

ZAGREB, 18. ožujka 2013. (Hina) - Današnji istup premijera Zorana Milanovića HRT doživljava kao nedopustiv pritisak na neovisnost medija, priopćio je HRT-ov Odjel za odnose s javnošću.


HVIDRA: Osuđujemo izjavu premijera Zorana Milanovića

Josip Đakić predsjednik Hvidre RH

Ovim putem najoštrije osuđujemo izjavu premijera Zorana Milanovića dana 16. ožujka 2013. godine na sjednici Glavnog odbora SDP-a, kada je predstavljajući koalicijsku listu za Europski parlament, povukao paralelu između Hrvatske i Finske, rekavši da „Finska nije imala građanski rat“.


Sv. misa zadušnica za Oca Domovine dr. Antu Starčevića povodom 117. obljetnice njegove smrti

dr. Ante Starčević

Želim vas obavijestiti da će se sv. misa zadušnica za Oca Domovine dr. Antu Starčevića, povodom 117. obljetnice njegove smrti, održati u četvrtak, 28. veljače 2013. u 18:30 sati u župnoj crkvi u Šestinama, na kojem groblju je pokopan dr. Ante Starčević!


Velika Ludina: Predstavljanje Knjige "Crna mapa" i serijala Heroji Vukovara (VIDEO)

Heroji Vukovara

Velika Ludina, 23. veljače 2013. - Promocija knjige "Crna mapa - priča jedne novinarske istrage" autora Vladimira Mukuseva i serijala Heroji Vukovara


Vukovar: Osuda skrnavljenja spomenika žrtvama iz domovinskog rata u Lovasu

Znak kulturne znamintosti išaran natpisom Vukovar na ćirilici (Foto: Branimir Bradarić/VLM)

Stožer za Hrvatski Vukovar najoštrije osuđuje vandalizam koji je počinjen na crnom mramornom spomeniku masovne grobnice iz koje su ekshumirana 24 mučki ubijena branitelja i civila, na farmi Lovas, na izlazu iz Borova sela prema Dalju, kada je bijelom bojom u više navrata ispisano ćirilična četiri c.


Danas u Vukovaru prosvjedni skup 'Za hrvatski Vukovar - ne ćirilici'

Dvojezičnost trese Vukovar - odlučno NE dvojezičnim natpisima

Vukovar, 2. veljače 2013. - U organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, na parkiralištu hotela "Dunav" nedaleko gradskog središta, održat će se prosvjedni skup "Za hrvatski Vukovar - ne ćirilici" protiv uvođenja dvojezičnosti u tome gradu. Na prosvjedni skup, koji će početi simbolično u 12,05 sati, osim Vukovaraca, pozvani su članovi braniteljskih udruga i pripadnici ratnih postrojba Hrvatske vojske te umirovljeni generali HV-a.


Poziv novinarima i uzvanicima na objavu početka akcije za izgradnju Pelješkog mosta

Pelješki most - Ilustracija

Poziv na objavu početka akcije za izgradnju Pelješkog mosta u četvrtak, 31. siječnja 2013. u 11 sati, u Zagrebu, Opatička ulica br. 10, Zlatna dvorana ispod freske Celestina Medovića: “Dolazak Hrvata na more“


Priopćenje braniteljske udruge "Zavjet"

Braniteljska udruga Zavjet

Braniteljska udruga „Zavjet“ želi uputiti priopćenje medijima i upravi HRT-a, glede emitiranog priloga o Juri Francetiću u emisiji "TV Kalendar", urednika Vladimira Brnardića, koja je emitirana 27. prosinca prošle godine.


OTVORENO PISMO: 18. braniteljskih udruga zadarske županije ZADAR za VUKOVAR

Otvoreno pismo

Poštovana gospodo iz Hrvatske vlade, poštovani zastupnici Hrvatskog Državnog Sabora i članovi svih političkih stranaka u Hrvatskoj,


Prioćenje: Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Stožera za obranu hrvatskog Vukovara

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara odlučno oduzima pravo svakoj političkoj opciji ili stranci da poduzima bilo kakve akcije u ime i za račun Stožera. Svaki pokušaj bilo koje političke stranke kojim žele dovesti Stožer u usku spregu sa svojim aktivnostima najoštrije osuđujemo i od njih se ograđujemo.


Reakcija na prijedlog zakona o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske

ABH - Priopćenje

U uvodnom dijelu prijedloga spornog zakona navodi se kako će se ovim zakonom osigurati prijeko potrebita kapitalna ulaganja u Republiku Hrvatsku. Zar nam ova Vlada nije i prije više od godinu dana obećavala trenutna kapitalna ulaganja u hrvatsko gospodarstvo.


Dramatično pismo upućeno ministrici Milanki Opačić-Hoće li ministarstvo reagirati?

djecak_franjo.jpg

Poštovana ministrice koristim priliku da Vam se obratim i priopćim nažalost egzaktnu činjenicu transparentne neprofesionalnosti i radne neučinkovitosti mjerodavnih iz Centra za socijalno staranje u Kninu i Benkovcu koju sam kao novinar Crne kronike Jutarnjeg lista uočio u predmetnom slučaju "Ovrha nad djetetom " a riječ je o maloljetnom četverogodišnjem djetetu Franji Krišto iz Knina.


Tovarnik: Spomenik žrtvama velikosrpske agresije

Spomenik žrtvama velikosrpske agresije - Tovarnik

Udruga dr. Ante Starčević i Općina Tovarnik na čelu s načelnikom gosp. Jakobom Asićem najavljuju da će dana 31. siječnja 2013. godine na 15. obljetnicu ukopa pedeset i troje mještana svečano otkriti spomen-obilježje u Tovarniku.


Biskupi sutra pred novinarima: I Crkva protiv Zakona koji će omogućiti rasprodaju Hrvatske

Iustitia et pax konferencija za tisak

Komisija Hrvatske biskupske konferencije "Iustitia et pax" održat će konferenciju za novinare "povodom odluke Vlade Republike Hrvatske da se šume i vode izdvoje iz javnih dobara Republike Hrvatske". Konferencija je najavljena za sutra, a sudjelovat će predsjednik Komisije biskup Vlado Košić, tajnik Komisije dr. Gordan Črpić i član Komisije Neven Šimac.


Prosvjedno pismo UHDDR-a o natpisu na portalu Istarski.hr

Sporni tekst na istarski.hr (Screen)

Na portalu Istarski.hr u ponedjeljak 14.01.2013. godine objavljen je tekst Nenada Čakića pod naslovom '"Ljevičar" Langer svirao s ustaskom zastavom na bini'
http://www.istarski.hr/node/6563.


HRVATSKE OBRAMBENE SNAGE - Priopćenje za javnost

Hrvatske obrambene snage

Ovim putem mi Dragovoljci Hrvatskih obrambenih snaga, od branitelja Vukovara do Dubrovnika, podržavamo najavljeni prosvjed stožera 02.02.2013 godine u Vukovaru. Isto tako, pozivamo sve hosovce, domoljube, hrvatske branitelje da dođu, da pokažemo da simbol Domovinskog rata nije pao niti će biti okupiran ćirilicom, nepravdom.


Zadruga branitelja Studium ponudila dnevnim tiskovinama tisak plakata "Lijepa naša"

Plakat "Lijepa naša" - Zadruga branitelja Studium

Zagreb, 15. siječnja 2013. - Zadruga branitelja Studium ponudila dnevnim tiskovinama za objavu povodom današnjeg dana i međunarodnog priznavanja Republike Hrvatske. No nitko nije pozitivno odgovorio na ponudu te ćemo ga 24. siječnja postaviti u obliku jumbo plakata na uglu Držićeve i Branimirove ulice u Zagrebu.


Dana mirovnih inicijativa grada Zagreba

Dana mirovnih inicijativa grada Zagreba

Prisjećajući se razdoblja uoči Domovinskoga rata kada su hrvatske žene i majke tražile mir za Hrvatsku i svoju djecu, Udruga Žene u Domovinskom ratu pod supokroviteljstvom Grada Zagreba ima čast pozvati Vas na svečani koncert u povodu obilježavanja Dana mirovnih inicijativa grada Zagreba 18. siječnja 2013. u 20h u Velikoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda, Gundulićeva 6 Zagreb.


POZIV NA PROSVJED: "VUKOVAR NIKADA NEĆE BITI – BUKOBAP"

"VUKOVAR NIKADA NEĆE BITI – BUKOBAP"

Javni poziv svim hrvatskim braniteljima, svim hrvaticama i hrvatima i svim građanima koji vole Republiku Hrvatsku i herojski grad Vukovar, da se odazovu na održavanje prosvjednog skupa, 19.01.2013. na trgu dr. Franje Tuđmana u centru Vukovara, s početkom u 12 sati.


Inicijativa: DODJELA PRIZNANJA "VELIKO ZLATNO SRCE" gospodinu Mladenu Pavkoviću

Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam

Udruga branitelja Domovinskog rata "Zagrebački velesajam" u suradnji sa drugim Udrugama i Organizacijama proizašlim iz Domovinskog rata pokreću inicijativu za dodjelu priznanja "VELIKO ZLATNO SRCE" Mladenu Pavkoviću.

Povezane vijesti ...

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura