Posljednje vijesti


Počinje lov na lažne branitelje (VIDEO)

Registar branitelja - web

Nakon što je prije tri mjeseca objavljen Registar branitelja, Ministarstvo branitelja u suradnji s DORH-om, MORH-om i Ravnateljstvom policije ide korak dalje. Kao što je poznato, već u prvim satima nakon objave Registra branitelja, u nadležnom Ministarstvu bili su zatrpani prijavama građana o sumnjama da su neki od navedenih u Registru - lažni branitelji.


Hvidra: Ministar Matić svakom loncu želi biti poklopac

Hvidra.gif

Predsjednik Glavnoga odbora Hvidre Josip Periša izjavio je danas na konferenciji za novinare kako je Zajednica županijskih zajednica udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata (HVIDRA) odlučila poduprijeti Stožer za obranu Vukovara u njegovim zahtjevima protiv uvođenja ćirilice u tom gradu te je izrazila i potporu nedavnom istupu umirovljenih hrvatskih generala iz Hrvatskoga časničkog zbora.


Poginulom branitelju "oteli" 210 dana ratovanja

Milan Čorić ogorčen je što su zakinuli njegovog palog suborca Nenada /Duje Klarić / Cropix

Srce me boli što je moj prijatelj i suborac Nenad Zoroja dao život za ovu zemlju, a sveli su ga na 10 dana ratnog puta - potreseno nam je na početku našeg razgovora kazao Milan Čorić (44) iz Spl


Zaprimljeno 30 prijava protiv lažnih branitelja

Registar branitelja - web

Zadar, 3. veljače 2013. - Nevjerojatna je brojka da je ovih dana za čak 20.000 branitelja otkriveno da su status stekli na sumnjiv način te se za njih upravo utvrđuje način na koji su dospjeli u Registar branitelja obzirom da je njihova dokumentacija o ratnom putu sumnjiva.


Predsjednik Odbora za veterane podnosi ustavnu tužbu protiv objave Registra branitelja

Registar branitelja - Imena za vječnost

HDZ je prikupio trećinu potpisa saborskih zastupnika te će Ustavnom sudu uputiti zahtjev za preispitivanjem ustavnosti objave registra branitelja. Potvrdio je to novinarima HDZ-ov Josip Đakić dodajući kako očekuje da će ustavna tužba polučiti određene rezultate.


Zatražena ocjena ustavnosti Registra branitelja

Vesna Alaburić - Zagrebačka odvjetnica (Foto: FaH/ Damir HAINSKI/ ds)

ZAGREB, 28. siječnja 2013. - Zagrebačka odvjetnica Vesna Alaburić podnijela je u ime jednog hrvatskog branitelja zahtjev za ocjenu ustavnosti odredbe Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji temeljem kojeg je objavljen Registar branitelja.


Zatražena ocjena ustavnosti Registra branitelja

Registar branitelja - web

Zagrebačka odvjetnica Vesna Alaburić podnijela je u ime jednog hrvatskog branitelja zahtjev za ocjenu ustavnosti odredbe Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji temeljem kojeg je objavljen Registar branitelja.


Pukovnik Orkan objavio registar aboliranih pripadnika vojske 'RSK'

Umirovljeni pukovnik HV-a Ivica Pandža Orkan (Foto: 'Nikola Cutuk/PIXSELL)

Smatrao sam da je nakon objave Registra branitelja važno da javnost zna tko su bili oni koji su se borili protiv nas, kaže autor.


Đakić: Registar branitelja nije trebalo objaviti

Josip Đakić - Predsjednik HVIDRA-e i saborski zastupnik HDZ-a

OPATIJA, 20. siječnja 2013. - Saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić danas je izjavio kako i dalje smatra da Registar branitelja nije trebalo objaviti jer su se i do sada provodili postupci protiv "onih koji su zalutali u popis hrvatskih branitelja", te je najavio zahtjev za ocjenu ustavnosti zakonsklih odredbi kojima je omogućeno objavljivanje Registra.


U Hrvatskoj primaju vojne mirovine, a iz Sarajeva još 1400 kuna naknade

Branitelj

Nakon što je javnost doznala za cijeli niz visokih hrvatskih časnika koji primaju dvostruke mirovine u Hrvatskoj i BiH, poput generala Ljube Ćesića Rojsa ili Živka Budimira, aktualizira se i pitanje naknada za sve one koji su se borili na području BiH.

Još u rubrici...


Neka hrvatske ratne brigade postroje generali Gotovina i Markač

general Ante Gotovina u vrijeme Domovinskog rata (arhiv)

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR) predlaže Ministarstvu obrane, Ministarstvu unutarnjih poslova i Ministarstvu branitelja Republike Hrvatske da se ove godine u svakoj županiji organizira svečano postrojavanje pripadnika brigada koje su sudjelovale u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu, a da prve takve budu u Vukovaru, Škabrnji i Pakracu.


O registru branitelja: 63. prijave lažnih branitelja (VIDEO)

Registar branitelja - web

Zagreb, 12. siječnja 2013. - Nakon objave Regisra hrvatskih branitelja pretraživan je dnevno više od tristo tisuća puta, iako se očekivala lavina prijava lažnih branitelja za sad ih je prijavljeno samo šedzeset i troje.


Braniteljske udruge se na opterećuju Registrom branitelja, a HVIDR-a traži ispravak krivih podataka

Klaudio Vidaić - dopredsjednik zadarske HVIDR-e  (Foto: VOX.hr)

Objava Registra branitelja ne samo da otvara mogućnost prokazivanja onih kojima tamo nije mjesto, već i priliku da se isprave nepravilnosti u iznesenim podacima. Braniteljima posebno smetaju one vezanu uz trajanje njihovog ratnog puta. Pritužbe zadarskih branitelja su raznolike; ima onih kojima nedostaje nekoliko dana, drugima i po nekoliko mjeseci. Jedni od nadležnih institucija traže ispravak, drugima brojke ništa ne znače.


Zadarska policija obrađuje nove prijave protiv lažnih branitelja

Registar branitelja - web

Zadarska policija ovih je dana zaprimila nove prijave protiv lažnih branitelja s područja naše županije. Nedavno smo, naime, objavili kako ih je dosad zaprimila ukupno pet, no glasnogovornik PU zadarske Elis
Žodan kaže nam kako pristižu nove prijave


Registar hrvatskih branitelja - "prevara stoljeća"!

Registar branitelja - Imena za vječnost

Ministarstvo branitelja, na čelu s ministrom Predragom Matićem-Fredom, ako po ničem drugom, a ono će ostati upamćeno po objavi – Registra hrvatskih branitelja. Taj i takav registar, kojeg smo godinama čekali, a koji je najavljivan kao „najčasniji popis u Hrvata“ nije ništa drugo nego „prevara stoljeća“!


Lažnim vojnim i civilnim invalidima mirovine se više ne mogu oduzeti!

Registar branitelja

Objavom Registra branitelja, naivci su pomislili da će oni koji su nelegalno stekli invalidske mirovine “iz rata”, bez njih i ostati, dapače, da će morati vratiti novac koji su godinama primali i kazneno odgovarati.


Zbog čega u registru branitelja nema vrhovnog zapovjednika OSRH dr. Franje Tuđmana???

tudjman.jpg

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR) ogorčena je da u Registru hrvatskih branitelja, za kojeg je ministar branitelja izjavio da je „najčasniji popis“, ni među pola milijuna objavljenih imena, nema dr. Franje Tuđmana, bivšeg predsjednika Republike Hrvatske, vojskovođe i Vrhovnog zapovjednika oružanih snaga Republike Hrvatske u vrijeme Domovinskoga rata.


Savo Štrbac podržao registar: "to će olakšati identifikaciju hrvatskih ratnih zločinaca"

Savo Štrbac (Foto: srna.sr)

BEOGRAD, 20. prosinca 2012. - Direktor Dokumentacijsko-informacijskog centra “Veritas” Savo Štrbac pozvao je danas hrvatske veterane da se ugledaju na svoje ministre i objave svoj “ratni put”, jer bi to olakšalo identificiranje odgovornih za ratne zločine počinjene nad Srbima.


Matić: prijave protiv tzv. lažnih branitelja proslijedit ćemo policiji i DORH-u

Matić: prijave protiv tzv. lažnih branitelja proslijedit ćemo policiji i DORH-u (Foto: foto FaH/ Denis CERIĆ /ds )

ZAGREB, 20. prosinca 2012. - Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić izjavio je danas da će mailove građana koji su nakon jučerašnje objave Registra branitelja prijavili tzv. lažne branitelje proslijediti policiji i DORH-u.


HVO UDRUGE: Otvoreno pismo ministru branitelja Republike Hrvatske gospodinu Predragu Matiću

Hrvatski-casnici-u-BiH-protiv-revizije-popisa-branitelja-i-stradalnika_ca_large

Bez imalo dvojbe podržavamo suradnju Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine i nastojanja za rješavanje problema koji koče odnose između dvije države. Ono na što mi želimo Vama ukazati jeste osoba u imenu i liku Zukana Heleza.


Borković: Objava registra ništa ne mijenja, problemi su isti (VIDEO)

Imena za vječnost - Registar hrvatskih branitelja

Mailove koje primamo su reakcije na sam čin objave Registra, koju su ljudi prihvatili izrazito pozitivno, no velik broj branitelja javio se zato što žele ispravak podataka koji su navedeni u Registru branitelja ili ih uopće nema.

Povezani članci

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura