Škabrnja se prisjeća onih koji su dali život za Domovinu


Škabrnja se prisjećaTragedija Vukovara i Škabrnje i patnje njegovih stanovnika neće biti zaboravljene. Danas će se i predstavnici državnog vrha pridružiti obilježavanju 'Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga 1991.', programu u spomen na stradanja Vukovara, te obilježavanju 19 godina od stravičnog zločina u Škabrnji.
 
U Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održana je sveta misa, a u kripti je prikazan film 'Sjećanje na stradanje Škabrnje'.

U znak sjećanja za svakog poginulog u Škabrnji pored crkve izložena je mrtvačka vreća s njihovim imenom, na inicijativu predstavnica Udruge žena Domovinskog rata.

Do 1995. godine i akcije Oluja u Škabrnji je ubijeno ukupno 86 ljudi. I nakon rata ginulo se u tom mjestu, jer je šestero ljudi izgubilo život zbog zaostalih minsko-eksplozivnih naprava.

Središnje događanje polaganje je vijenaca na Spomen obilježju masovne grobnice. U ime svih izaslanstava vijenac će na Spomen obilježje masovne grobnice ove godine položiti Zajednica Udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata u nazočnosti svih ostalih izaslanstava koji će se pridružiti zajedničkom odavanju počasti.

Središnja komemorativna svečanost Trg Franje Tuđmana u Škabrnji počet će u 14:30 sati. Govorit će Luka Škara - Načelnik Općine Škabrnja, Marko Miljanić - Prvi zapovjednik Samostalnog bataljuna Škabrnja, Zoran Gurlica Predsjednik UHDDR-a Škabrnja, Koordinacije Udruga iz domovinskog vata (Predstavnik), Stipe Zrilić - Župan Zadarske županije, te Ivo Josipović, Predsjednik RH.

Na samom kraju komemoracije, povorka će krenuti do Centralnog križa i Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu, gdje će se položiti vijenci.

 

eZadar

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura