S. Brod: obilježen "Bljesak" i Dan županije


 SLAVONSKI BROD, 30. travnja 2010.  - Svečanom sjednicom Županijske skupštine u Slavonskome Brodu danas je počelo obilježavanje 15. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Bljesak" i Dana Brodsko-posavske županije 2. svibnja.

Vladin izaslanik, ministar poljoprivrede Petar Čobanković rekao je kako je uz dva strateška cilja - ulazak u Europsku uniju i borbu protiv korupcije - vladin prioritet dosljedna provedba programa gospodarskog oporavka, što je pretpostavka za izlazak iz krize.

"To neće biti lako i jednostavno. Taj program sadrži mjere koje treba provoditi odmah, ali posebno je važno i to što ima strateške odrednice i dugoročne ciljeve", ocijenio je Čobanković.

Ponovio je kako se nastoji da se svi hrvatski krajevi ravnomjerno razvijaju, svjestan činjenice kako je po ekonomskim pokazateljima Brodsko-posavska županija na hrvatskome začelju.

"Vjerujem kako će se naći mogućnosti da se zaposle kapaciteti 'Đure Đakovića' i da se ožive gospodarski potencijali ove županije", rekao je Čobanković i obećavao vladinu pomoć.

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić pozvao je sve da se aktivno uključe u pokretanje gospodarskih, ekonomskih i socijalnih mogućnosti županije.

Nabrajajući što je sve učinjeno prošle godine, istaknuo je kako, unatoč krizi, nisu smanjena ulaganja u obnovu i otvaranje školskih objekata. "To je dokaz ispravnog shvaćanja kako je budućnost ulaganje u edukaciju", rekao je župan Marušić.

U povodu Dana Brodsko-posavske županije zaslužnim pojedincima i ustanovama uručene su nagrade i priznanja. Nagradu za životno djelo - Zlatni grb primio je književnik Vladimir Rem, a Zlatnom plaketom nagrađen je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Vojno-redarstvena akcija "Bljesak" počela je 1. svibnja 1995. u 5.30 sati i u njoj su hrvatske snage oslobodile zapadnu Slavoniju. Kod glavnoga križa na Gradskome groblju u Slavonskome Brodu te spomen-obilježja u Novoj Gradiški županijska su izaslanstva danas položila vijence i zapalila svijeće. Misa za poginule branitelje i civilne žrtve služena je u crkvi Gospe od Brze Pomoći u Slavonskome Brodu.

Središnja proslava 15. obljetnice "Bljeska" bit će sutra u Okučanima.

(Hina)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura