Prioćenje ABH: Džakula u Kninu


Džakula u Kninu

Tražimo od Vlade RH, Predsjednika RH i Sabora RH javnu ispriku svim hrvatskim braniteljima i hrvatskom narodu zbog sramnog i ponižavajućeg načina ovogodišnje proslave obljetnice VRA Oluja, pokušaja prekrajanja povijesne istine i izjednačavanja žrtve i agresora. Posebno se to odnosi na izjavu ministra branitelja koji se usudi izjaviti kako je dolaskom Veljka Đakule Oluja konačno dobila legitimitet.
Vojnoredarstvena akcija Oluja kojom je oslobođen okupirani dio hrvatskog teritorija bila je legitimna ratna operacija izvedena po svim pravilima ratovanja i prije Đakulinog davanja legitimiteta. U vrijeme kad je akcija Oluja provedena, Hrvatska je bila samostalna i međunarodno priznata država i nikoga nije bila dužna tražit dozvolu za oslobađanje svog teritorija, a ponajmanje ne one koji su ju okupirali.
Nije nam dakle jasno o kakovom to legitimitetu govori ministar branitelja jer ako je njemu potrebno da mu legitimitet akcije prizna onaj tko je u toj akciji poražen, u tom slučaju gospodin ministar sjedi na čelu krivog ministarstva, a vjerojatno i živi u krivoj državi.
Nikada u povijesti niti jedna država nije obilježavala svoj dan pobjede ispričavajući se onima koje je vojno porazila , pa s punim pravom imamo zahtijevati da to ne čini ni Hrvatska. Nisu to u ostalom činili ni partizani, s kojima nas predsjednik Josipović voli uspoređivat.
Žrtve rata su žrtve, bez obzira kojoj strani pripadale, i žrtve treba poštivati, ali je neukusno govoriti o njima na dan koji je predviđen za slavlje. No ako gospodi ipak nedostaje i ono malo pristojnosti pa moraju spominjati žrtve, neka se onda spomenu sve žrtve Domovinskog rata kojih je među Hrvatima daleko više nego među Srbima. Ako već spominju protjerivanja, onda neka se prisjete svih koji su protjerani sa svojih ognjišta, četiri godine prije Oluje, a zbog čega je ključno i moralo do nje doći.
Dovođenje Veljka Đakule na obljetnicu Oluje potez je koji si niti jedna ozbiljna država u svijetu ne bi dozvolila i gospoda iz vladajuće koalicije omalovažavaju Hrvatsku državu, tim više što je dan kasnije, Đakula ponovio tvrdnju za beogradske novine da je Oluja bila zločinačka akcija. Sve i da se dotični namjeravao ispričat zbog pobune i agresije u kojoj je osobno sudjelovao, nitko nije imao pravo naše prekaljene veterane postrojavat pred čelnikom bivšeg agresora, a kamoli još dozvoliti da im isti drži predavanja i moralne poduke.
Također tražimo odgovor zašto naše slavne postrojbe nisu smjele nosit svoje ratne odore, nego su morale biti obučene u bijele majice bez ratnih obilježja? Zašto su spriječili isticanje slike generala Markača? Čega se to vladajući srame, naših pobjedničkih postrojbi, naših pobjedničkih generala ili naših pobjeda koje kao slave? Zašto tjeraju branitelje da pristaju na takva poniženja i poslijeratne kapitulacije? Kotrmanoviću, zar si se zbog ministarske fotelje u stanju odreći svih vrednota Domovinskog rata u kojemu si, jedini u ovoj vladi, bio jedan od vodećih zapovjednika? Zar je ta fotelja doista vrijedna toga?
Poražena strana ima pravo negodovat, ima se pravo žalit i tugovati za izgubljenim. Ali nema pravo činiti to pod pokroviteljstvom države koja ih je pobijedila i usput im oprostila agresiju i teror koji su četiri godine provodili na njenom teritoriju. Posebno to nema pravo činiti na dan kad se slavi pobjeda.
Ako gospoda iz vladajuće koalicije ne znaju kako se ponaša pobjednička strana neka se ugledaju na svoje ideološke prethodnike kako su to radili oni u bivšoj državi. Slavile su se sve bitke, i dobivene i izgubljene, vladalo je u te dane općenarodno veselje a protivnička strana bila je na sigurnom, ili zakopana duboko u jame ili smještena u zatvore. O žrtvama se nije govorilo niti se smjelo i pomisliti na njih. Ne pristajemo da nas s takvima uspoređuju jer mi to nismo radili, ali i ne pristajemo na izjednačavanje napadnutog i agresora.
Ako se pak gospoda iz vladajuće koalicije ne smatraju pobjednicima, nego žale zbog pobjede, neka se maknu s vlasti i prepuste državu onima kojima je stalo do njene časti i ponosa. Ili neka barem ne dolaze na proslavu koja nije njihova. Vjerojatno s takvim odnosom prema Domovinskom ratu, nikome neće nedostajati.

Akcija za bolju Hrvatsku

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura