Zbog čega u registru branitelja nema vrhovnog zapovjednika OSRH dr. Franje Tuđmana???


tudjman.jpg

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR) ogorčena je da u Registru hrvatskih branitelja, za kojeg je ministar branitelja izjavio da je „najčasniji popis“, ni među pola milijuna objavljenih imena, nema dr. Franje Tuđmana, bivšeg predsjednika Republike Hrvatske, vojskovođe i Vrhovnog zapovjednika oružanih snaga Republike Hrvatske u vrijeme Domovinskoga rata.

Međutim, njega nema ni među „neborbenim braniteljima“, nema ga nigdje, pa se pitamo: tko je onda u vrijeme rata bio zapovjednik Hrvatske vojske i Hrvatske policije, tko je odobravao ratne operacije, dodjeljivao činove, Spomenice, postavljao zapovjednike brigada, uručivao činove generalima, itd., i tako redom. Ako dr. Franjo Tuđman barem prema ovom „najčasnijem popisu“ nije bio ni najobičniji vojnik kako to i zbog čega se njegovo ime neprestano spominje na Međunarodnom sudu u Haagu? Na ovom popisu nalaze se imena svih njegovih zamjenika, članova Glavnog stožera Oružanih snaga, ali ne i njegovo. Tko je taj koji je odlučio da se i na ovakav način marginalizira i podcjenjuje uloga čovjeka pod čijim smo vodstvom pobijedili treću ili četvrtu vojsku u Europi, koji je među najzaslužnijima za stvaranje hrvatske države, koju nismo dobili „na dlanu“ već u krvavoj borbi sa srpskim, crnogorski agresorom, te pripadnicima zločinačke JNA? Jer, ako nema dr. Tuđmana na popisu hrvatskih branitelja, i još k tome kao Vrhovnog zapovjednika, onda se stječe dojam da smo mi jedina vojska na svijetu koja je pobijedila u ratu, a da nije imala nikoga tko je bio na čelu te pobjedničke vojske. Tražimo i zahtijevamo od Ministarstva branitelja, ali i ostalih institucija da isprave ovu strašnu i neoprostivu nepravdu, te da netko zbog ovog propusta i odgovara.

Ako smo izmislili pojam „neborbeni branitelj“ onda neka se dr. Franji Tuđmanu dodijeli priznanje – „počasni hrvatski branitelj“. Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura