Priopćenje UMDDRH VSŽ


UMDDRH

UMDDRH VSŽ oštro se protivi najavama iz Vlade Republike Hrvatske o uvođenju službene dvojezičnosti i ćiriličnog pisma za grad Vukovar i ostale gradove i općine.

Poštovani,
Šaljemo Vam ovaj dopis kao priopćenje koje se odnosi na nedavne naslove u tiskanim, elektronskim i ostalim medijima, a u kojima se navodi kako bi u Vukovaru trebalo postaviti natpise i na ćirilici. UMDDRH VSŽ oštro se protivi najavama iz Vlade Republike Hrvatske o uvođenju službene dvojezičnosti i ćiriličnog pisma za grad Vukovar i ostale gradove i općine.

Uvođenje dvojezičnosti u gradove i općine u kojem je u velikosrpskoj agresiji živote izgubilo na tisuće njihovih stanovnika, a za mnogima se još uvijek traga za preko 300 osoba koje se vode kao nestale osobe, iz kojeg su svi oni koji nisu slijedili velikosrpsku politiku protjerani, raseljeni, u kojem su za vrijeme okupacije ubijeni mnogi nesrbi koji su ostali u gradu Vukovaru, nije korak prema poštivanju prava nacionalnih manjina nego korak prema potvrdi da se agresija i zločini isplate, korak prema novim podjelama i nesnošljivostima u gradu Vukovaru i ostalim gradovima gdje žele uvesti dvojezičnost.

Vukovar je branilo 92 maloljetna dragovoljca, 46 ih danas više nije sa nama, među njima je i najmlađa zrtva Ovčare, Igor Kačić, te stoga smatramo da imamo svako pravo protestirati protiv ovog sramotnog prijedloga, koji će uznemiriti kosti onih hrabrih ljudi koji su braneći Vukovar od velikosrpske agresije, dali ono najvrijednije što su imali za Hrvatsku. Oni zaslužuju vječni mir, što ovaj prijedlog ne donosi.

Bilo bi puno prikladnije da se Vlada RH napokon uhvati ukoštac sa rješavanjem ratnih zločina i zvjerstava koje su srbi počinili u Vukovaru, te da napokon privede pravdi zločince i primjereno ih kazni.

S poštovanjem,
PREDSJEDNIK UMDDRH PODRUŽNICE VSŽ

SAMIR STANIĆ

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura