OSVRT STOŽERA ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA NA PRIOPĆENJE GENERALSKOG ZBORA OD 02.03.2013. GODINE


Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Temeljem jučerašnjeg priopćenja izrečenog na tiskovnoj konferenciji Generalskog zbora RH, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara izražava zadovoljstvo što su u bitnim pitanjima za nacionalne interese Republike hrvatske mišljenja Stožera i Generalskog zbora vrlo slična, te se o istima i jedni i drugi otvoreno i javno govore.

Da je tome tako najbolje se vidi iz zahtjeva koja su Povjerenstvo za temeljna i pravna pitanja, te Povjerenstvo za analitiku Stožera za obranu hrvatskog Vukovara uputilo Ustavnom sudu RH nakon prosvjednog skupa u Vukovaru održanog dana 02.02.2013. godine.
Bliskost gledišta i stavova Stožera i Generalskog zbora vidljiva je u slijedećim točkama Zahtjeva Stožera za obranu hrvatskog Vukovara:

U točki IV Zahtjeva Stožer navodi:
"Grad Vukovar ostat će vječno simbol borbe hrvatskog naroda za svoj biološki opstanak, jer je u planu stvaranja Velike Srbije, taj grad bio, a vjerojatno i ostao, početna istočna točka do namjeravane granice na zapad (grad virovitica) udaljene od Vukovara oko 170 km".....

U točki VII Zahtjeva Stožer navodi:
„Zanemarivanje ovih odredbi može dovesti do vrlo teških posljedica što svjedoči i nedavni "urbi et orbi" izjava predsjednika republike Srbije Tomislava Nikolića - "Vukovar je srpski grad"-, što svjedoči o teritorijalnim pretenzijama susjedne države na hrvatsko tlo, kao što je to pokušano u Domovinskom ratu, pri čemu je neistinito prikazivanje nacionalne strukture, bitan, ako ne i najbitniji "dokaz" kod agresorskog posizanja za teritorijem druge države".


Slijedom svega gore navedenog, a s ciljem nastavka suradnje, predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i predstavnici Generalskog zbora, održati će u srijedu svoj prvi radni sastanak na kojemu će biti dogovorena područja daljnje suradnje.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara,
predsjednik; Tomislav Josić

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura