Stožer: Odgodom uvođenja ćirilice neće uspjeti otupjeti naš otpor!


Stožera za obranu hrvatskog Vukovara

VUKOVAR - Najave da će se uvođenje dvojezičnosti u Vukovar odgoditi do završetka lokalnih izbora kod Vukovaraca je izazvao veliki interes. Povodom tih najava, koje je potvrdio i premijer Zoran Milanovič, iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara navode da Vlada RH očigledno pokušava na sve moguće načine da otupi oštricu otpora Vukovaraca.

Riječ je bez sumnje o političkoj trgovini Milanovića i Pupovca kako bi i jedan i drugi dobili priliku osvojiti vlast na lokalnim izborima, a onda nas ćirilicom mogu 'mrcvariti' sljedeće četiri godine.

– Neće uspjeti u tome jer mi ne odustajemo od protivljenja da latinica i ćirilica u Vukovaru postanu ravnopravno pismo što ćemo poručiti i sa prosvjednog skupa koji će 7. travnja biti održan u Zagrebu. Riječ je bez sumnje o političkoj trgovini Milanovića i Pupovca kako bi i jedan i drugi dobili priliku osvojiti vlast na lokalnim izborima, a onda nas ćirilicom mogu 'mrcvariti' sljedeće četiri godine. Premijerova izjava je dokaz da se u Hrvatskoj sve može, rekao je glasnogovornik Stožera Zdravko Komšić.

Iz Stožera najavljuju da će u srijedu, kada će se održati redovita sjednica Gradskoga vijeća, ispred zgrade gradske uprave bit će organiziran mirni prosvjed. Tom prilikom članovi Stožera iskazati će svoje nezadovoljstvo najavom uvođenja srpskoga jezika i ćirilićnoga pisma u službenu uporabu na području Vukovara, a što, kako tvrde, vodi destabilizaciji odnosa u gradu.

U sklopu svojih aktivnosti predstavnici Stožera pozvali su na razgovor predstavnike svih političkih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću. Na sastanak su se odazvali predsjednik gradskog HDZ-a Damir Barna, Marijan Pavliček iz HSP dr. Ante Starčević i Zdravko Dedić ispred kluba neovisnih vijećnika. Oni su u pratnji svojih stranačkih kolega tijekom sastanka iskazali spremnost da podrže ciljeve i aktivnosti Stožera.

Iz Stožera su iskazali nezadovoljstvo činjenicom da se na sastanku nisu pojavili predsjednici vukovarskih ogranaka SDP-a i SDSS-a Željko Pinjuh i Srđan Milaković.

Izvor: vecernji.hr

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura