Umirovljenici pjevali u Jasenovcu (FOTO)


Umirovljenici pjevali u Jasenovcu (FOTO)JASENOVAC/PETRINJA – U Jasenovcu se 1. svibnja Danom općine slavi oslobađanje u vojno- redarstvenoj akciji Bljesak. Uz 17. obljetnicu ove slavne pobjede u utorak je to mjesto ugostilo blizu 300 umirovljenika iz cijele Sisačko- moslavačke županije. Njihove 17. susrete kulturno-umjetničkog stvaralašta u ime pokroviteljice županice Marine Lovrić-Merzel otvorio je županijski pročelnik Josip Takač, a dobrodošlicu poželila načelnica Općine Marija Mačković.

Uz raspoložene, na ples, pjesmu, recitacije i glumu uvijek spremne članove udruga iz Jasenovca, Lekenika, Kutine, Gline, Siska, Lipovljana, Novske i Dvora iz Petrinje je sudjelovao Ženski pjevački zbor „Petrinjska lira". Uz dirigenticu Luana Komlinović izvedene su stare domaće „Prosijala sjajna mjesečina", „Sadila sam ružmarin zeleni", „Nekoć si meni rek'o" i „Ljubila sam crno oko." Prije samog odlaska nekoliko članica zbora u središtu Jasenovca zapjevale su u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Za uspomenu na ovogodišnje susrete predsjednica udruge iz Petrinje Rezika Krolo preuzela je podsjetnicu od Krešimira Amića, čelnika Zajednice udruga umirovljenika SMŽ. Petrinjci su ručnim radovima svoje predsjednice prigodno darivala Luku Đilasa, predsjednika srodne udruge iz Jasenovca. Na ove tradicionalne godišnje susrete kulturno-umjetničkog stvaralaštva zajedno u autobusu, uz podijelu troškova putovanja, vozili su se umirovljenici Lekenika i Petrinje.
Tekst i fotografije: Antun Petračić

www.portal53.hr

Pogledajte fotogaleriju:

 

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura