Obavijest o provedbi projekta "DAN NEOVISNOSTI 2012."


Obavijest o provedbi projekta "DAN NEOVISNOSTI 2012."

Koordinacija braniteljskih udruga grada Zagreba proslavila je Dan neovisnosti u dostojanstvenom, domoljubnom i bogoljubnom ozračju. Proslava je održana pod sloganom “UZMIMO U RUKE SUDBINU I SREĆU, NI JA TAKO VIŠE NE MOGU I NEĆU …“

Proslava je otpočela svečanim postrojavanjem zagrebačkih veterana Domovinskog rata, pozdravom Domovini i intoniranjem himne Lijepa naša u izvedbi zbora Društva Hrvatska Žena.

Predstavnik Koordinacije Ivica Matošević je u kratkom obraćanju okupljenima rekao:
„Upravo danas slavimo skromno ali uzdignuta čela, s dostojanstvom i ponosom veliki jubilej neovisnosti Republike Hrvatske. Hrvatski je sabor 25. lipnja 1991. godine na temelju referendumske odluke proglasio neovisnost i suverenost Republike Hrvatske, a dio srpskoga stanovništva počeo je pobunu tzv. balvan revoluciju koja je počela u kolovozu 1990. godine pri čemu su nastavili sa terorističkim zlodjelima razarati i okupirati uz pomoć „bratske JA“ Republiku Hrvatsku. Sukobi su se širili diljem Domovine, srpski teroristi izuzetno dobro organizirani i naoružani provodili su nasilje i bezakonje diljem okupiranih prostora gdje su spaljivali hrvatska imanja, ubijali Hrvate i sve nesrpsko pučanstvo otjerali u neizvjesnost i progonstvo.

Imajući u vidu sve ovlasti koje je dobio na temelju demokratskih izbora i referenduma, Hrvatski je sabor toga 25. lipnja 1991. godine donio i dvije povijesne državotvorne odluke: Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti RH i Deklaraciju o proglašenju suverene Republike Hrvatske. Nažalost, do potpune provedbe tih odluka, moralo je proći podosta vremena i pasti vrlo mnogo hrvatskih ljudskih žrtava, kako bi konačno bili slobodni i svoji na svome.

U labirintu političke krize Jugoslavije, njezine političke vođe nisu pronalazili izlaz iz iste kako bi izbjegli krvoprolića u mnogim dotadašnjim federalnim republikama, pa se u sukob umiješala i Europska zajednica. Organiziranom i provedenom Brijunskom deklaracijom od 07. srpnja 1991. godine nametnula je svim stranama u sporu uspostavu tromjesečne odgode na provedbu hrvatske i slovenske odluke o neovisnosti. I nadalje, bez obzira na moratorij i dogovorene interese, načela i uvjete kako će se poštovati važeći propisi međunarodnog prava, pobunjeno srpsko stanovništvo u Republici Hrvatskoj uz pomoć razularenih hordi četnika iz: Srbije, BiH, Crne Gore pa tako i JA nastavljaju razbijati i otimati hrvatski teritorij. Iz dana u dan agresija se širila uz neviđene počinjene zločine nad nedužnim građanima Hrvatske.

Zločinačka djelovanja srpskih okupatora prelila su čašu strpljenja hrvatskih vlasti kada su borbeni zrakoplovi JNA bombardirali u centru Zagreba s dvije rakete Banske dvore i predsjedničke urede, 07. listopada 1991. godine oko 15. 00 sati te pokušali uništiti i ubiti hrvatskog prvog Predsjednika Dr. Franju Tuđmana i ostalo vodstvo, kako bi zatrli i onemogućili provođenje odluke Hrvata o državnoj neovisnosti. Na svu sreću, taj čin atentata na predsjednika i ostale iz vodstva hrvatske vlade nije urodio plodom, što je dr. Franjo Tuđman prokomentirao:

„ Citat... nisu uspjeli u svom naumu, čak i da jesu, Hrvatska bi nastavila živjeti i bez mene, a sada će živjeti sa mnom u slobodi. Dignut ćemo se i ponovo izgraditi Hrvatsku. “

Poštovane dame i gospodo, uvaženi skupe !

Zato se baš danas u razdoblju beznađa i nevjerica, sumnji i nihilizma, hoćemo i moramo prisjetiti dana kada se stvarala ta hrvatska povijest. Prisjećamo se vjere, energije, požrtvovnosti i poleta koje su domovinskom ratu iskazivali svakodnevno hrvatski ratnici i ratnice diljem bojišnica u Republici Hrvatskoj.“

U prilogu cijelovito izvješće

PrilogSize
Dan neovisnosti - obavijest o provedenom projektu_Page_02.jpg1.1 MB
8102012-zagreb-03.jpg784.42 KB
8102012-zagreb-04.jpg442.01 KB
8102012-zagreb-05.jpg679.46 KB
8102012-zagreb-06.jpg756.54 KB
8102012-zagreb-07.jpg307 KB
8102012-zagreb-08.jpg288.17 KB
8102012-zagreb-09.jpg673.38 KB
8102012-zagreb-10.jpg727.11 KB
8102012-zagreb-11.jpg415.33 KB

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura