Trebalo je s Kaptola davno prije dignuti glas, do neba!


Glas sa Kaptola

Sve je počelo s 01. veljače 2009. kada je stupio na snagu novi Zakon o prodaji nekretnina po kojem stranci iz zemalja članica Europske Unije mogu nesmetano kupovati nekretnine u Republici Hrvatskoj, odnosno trgovati nekretninama u Republici Hrvatskoj, nekretninama koje su nam naši djedovi ostavili u naslijeđe da ih čuvamo budućem hrvatskom naraštaju.

Taj Zakon donesen je nastavno na sramotno potpisani Ugovor o Stabilizaciji i pridruživanju tijekom pred pristupnih pregovora za ulazak Republike Hrvatske u NATO, a potpisala ga je politička elita 2001. godine. U normalno uređenoj državi to bi se smatralo činom izdaje, jer primjena novog Zakon o prodaji nekretnina eklatantno je kršenje ustavne stečevine koja govori o očuvanju nacionalnog dobra, prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenju njime.

Na žalost, nitko prethodno nije pitao što o naprijed spomenutom potpisanom Ugovoru i donesenom Zakonu misli hrvatski narod i svi hrvatski državljani. Zar su zato najbolji hrvatski sinovi položili svoj život na Oltar Domovine tijekom Domovinskog rata, za slobodnu, nezavisnu i demokratsku državu, u kojoj, na žalost, od 01. veljače 2009. godine, bjelosvjetski hohštapleri kupuju i prodaju hrvatska nacionalna dobra? Zakon je donesen i ne preostaje ništa drugo nego prisjetiti se sa sjetom misli velikog hrvatskog sina, Ivana Mažuranića, političara, pjesnika, saborskog perovođe, prvog hrvatskog kancelara i prvog bana pučanina, koji je od 1871. do 1873. bio predsjednik Hrvatskog sabora:

“Zato u ovoj zemlji, ako je prodamo i predamo, neće kosti naše mirno počivati!“  

Danas, četiri godine nakon što je donesen novi Zakon o prodaji nekretnina, aktualna Vlast predlaže Zakon o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske, odnosno donosi odluku da se šume i vode izdvoje iz javnih dobara Hrvatske i ponovno kao prije četiri godine političke elite ne nalaze za potrebito pitati što o tome misli hrvatski narod i svi hrvatski državljani? Digitalne katastarske izmjere Hrvatske su učinjene, auto ceste u Hrvatskoj su dovršene, hrvatske tvornice su uništene, 370.000 hrvatskih ljudi je bez posla - na cesti su, inozemni trgovački centri su izgrađeni diljem Hrvatske, natalitet u Hrvatskoj je u zabrinjavajućem padu - od bijele kuge prijeti izumiranje hrvatskog naroda, zdravstveni odgoj s perverznim četvrtim modulom uveden je u hrvatske škole, dekadencija svih etičkih i moralnih vrijednosti u hrvatskom društvu je sve prisutnija, dakle, izdajničke političke elite u Hrvatskoj sve su pripremile za rasprodaju hrvatskih nacionalnih dobara i za sve to „kriva“ im je Katolička crkva u Hrvata koja se drznula dići glas protiv Vlasti koja je odgovorna za takvo stanje u Hrvatskoj, a trebalo je s Kaptola davno prije dignuti glas, do neba! Za boljševike u hrvatskoj Vlasti Katolička crkva u Hrvata je „kriva“, jer pokušava zaustaviti daljnju destrukciju države Hrvatske, odnosno zaustaviti mogućnost da se neoliberalni grabežljivci nakon ulaska Hrvatske u Europsku Uniju, 1. srpnja 2013., „bace“ na hrvatsku zemlju, vode i šume. Danas je povijesna odgovornost Katoličke crkve u Hrvata za budućnost hrvatskog naroda, a time i države Hrvatske.

Stoga, javno ustajem prosvjedom protiv prijedloga Zakona o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske i dajem potporu svim civilnim nevladinim Udrugama i Sindikatima koje su protiv prijedloga Zakona o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske, a poglavito dajem potporu Komisiji Hrvatske biskupske konferencije "Iustitia et pax" koja je digla glas protiv navedenog prijedloga Zakona, odnosno protiv odluke Vlade Republike Hrvatske da se šume i vode izdvoje iz javnih dobara naše Domovine.

Izvor: Dragutin Bauman, ing.kem.
član Predsjedništva Hrvatskog žrtvoslovnog društva
U Zagrebu, 23. siječnja 2013.

B.P.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura