Zadar: Tribina „Dvojezičnost i ćirilično pismo doprinos suživotu ili doprinos raslojavanju života u herojskom gradu vukovaru?“


Tribina: Dvojezičnost i ćirilično pismo doprinos suživotu ili doprinos raslojavanju života u herojskom gradu vukovaru?

Ako Zakon o pravima nacionalnih manjina određuje da u općinama i gradovima u Republici Hrvatskoj, gdje nacionalna manjina čini trećinu ili više stanovništva treba uvesti u službenu uporabu na svim mjestima i institucijama jezik i pismo te manjine, onda bi trebalo izričito znati koji je uporabni i službeni jezik i pismo te manjine.

Stoga nas zanima otkada je i po kojoj odredbi, odnosno odluci, jezik autohtone nacionalne manjine Srba u Hrvatskoj upravo srpski jezik i pismo iz Republike Srbije. Budući da je, i prema Ustavu Socijalističke Republike Hrvatske, bivše Jugoslavije, bilo definirano doslovce: "U Socijalističkoj Republici Hrvatskoj u javnoj je upotrebi hrvatski književni jezik - standardni oblik narodnog jezika Hrvata i Srba u Hrvatskoj"!

Odgovore ćemo pokušati dobiti na javnoj tribini pod nazivom

DVOJEZIČNOST I ĆIRILIČNO PISMO DOPRINOS SUŽIVOTU ILI DOPRINOS RASLOJAVANJU ŽIVOTA U HEROJSKOM GRADU VUKOVARU?

koje će se održati dana 21. ožujka 2013. godine (četvrtak) s početkom u 18:00 sati u dvorani Znanstvene knjižnice Zadar

GOSTI:
Tomislav Josić – predsjednik Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara
Zvonimir Hodak – odvjetnik
Ana Vukojević – supruga nestalog vukovarskog branitelja

Vaša nazočnost može pomoći u promicanju istine o životu u Vukovaru, o kvaliteti života i stupnju suživota, putem vaših glasila prenesite istinu

Cijenimo vašu pozornost,

Organizatori:

Udruga «Žene u Domovinskom ratu - Zadar», 091 49 000 11
Udruga PSG SOD „Damir Tomljanović-Gavran“ Zadar
UDBDR Pridraga
UDBDR Paljuv

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura