21. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja u BiH


21. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja u BiH - Jajce/Pougarje

U pougarskom selu Vukovići (općina Dobretići, BiH) će se 22. lipnja 2013. godine obilježiti 21. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja pod motom „Pougarje – 21 godina ponosa i slave“.

2007. godine novčanim prilozima hrvatskih domoljuba izgrađeno je spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog a godinu dana kasnije i vojnicima iz II. svjetskog rata.

Obljetnica na kojoj se svake godine pred velikim brojem domoljuba odaje počast hrabrim braniteljima ima za cilj posjetiti na tešku i junačku prošlost hrvatskog naroda u novijoj povijesti ali i potaknuti na povratak i gospodarsko ulaganje u BiH. Pokrovitelji obljetnice uz ZK Pougarje i Općinu Dobretići je Udruga bosanskih Hrvata Prsten.

Znatan broj hrvatskih domoljuba s područja ove općine aktivno je sudjelovao u postrojbama OS RH i HVO-a tijekom Domovinskog rata, nažalost neki su položili svoje živote ili su teže ili lakše ranjeni.
Kako bi se ova svečanost dostojanstveno obilježila, upućena je zamolba Oružanim snagama BiH za nazočnost hrvatskog kontigenta vojske radi odavanja vojne počasti ali i pružanja logističke potpore.
Osim velikog broja domoljuba iz Pougarja očekuju se dolazak i brojnih udruga, izaslanstava zakonodavnih i izvršnih vlasti iz BiH i Hrvatske.

Program započinje misom zadušnicom u 11 sati. Slijedi: 12.00 sati: polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen-obilježju, 12.30 sati: pozdravni govor: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u BiH, 13.00 sati: ručak, sportsko i prijateljsko druženje.
Sve dodatne informacije mogu se saznati putem e-pošte: pougarje@yahoo.com, tel. +385 (0) 91 7645 283, +385 (0) 98 9660838 ili na

https://www.facebook.com/pougarje.godineponosaislave.

„Živjeli su s nama, umrli za nas, zauvijek će živjeti u našim srcima“ jedan je od natpisa na spomen-obilježju

Braniteljski portl

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura