Republička koordinacija udruga Domovinskog rata osudila objavu registra


Arhivska snimka ZAGREB, 7. travnja 2010. - Republička koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas je najenergičnije osudila protupravnu objavu registra hrvatskih branitelja istaknuvši kako se tim podmuklim činom nastavlja prljava kampanja protiv hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Republička koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata u priopćenju naglašava da nisu i neće prihvatiti ulogu 'robe za potkusurivanje' raznim političkim (politikanskim) opcijama koje žele na objavi registra skupljati jeftine političke bodove.

Navode da su razočarani što se nekome omogućilo da dođe u posjed djela registra te postavljaju pitanje odgovornosti onih koji su bili zaduženi za čuvanje tajnosti podataka temeljenih na zakonima Republike Hrvatske.

"Nama u Republičkoj koordinaciji je kristalno jasno da registar hrvatskih branitelja nije tajan kako se stječe dojam temeljem zahtjeva pojedinaca i skupina. On je dostupan svima onima koji po zakonu Republike Hrvatske imaju pravo uvida u isti", navodi se u priopćenju.

Napominju da su spremni za razgovor treba li se povećati broj osoba ili institucija koje bi imale pravo uvida u registar hrvatskih branitelja. Uz to, od organa gonjenja traže da utvrde počinitelje objave tog registra te da ih se primjereno kazni.

Ministru obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislavu Iviću predlažu da, temeljem novonastale situacije, organizira sastanak Republičke koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata s premijerkom Jadrankom Kosor, kojoj bi izrazili svoju zabrinutost radi lake dostupnosti povjerljivih podataka, u ovom slučaju registra hrvatskih branitelja.

 

Hina

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura