HDSSB kazneno prijavio T. Ivića i J. Đakića pod sumnjom da su krivotvorili svoj ratni put


HDSSB Tužba /CropixOSIJEK, 19. travnja 2010.- Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje podnio je danas kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku protiv Tomislava Ivića, ministra branitelja, i Josipa Đakića, predsjednika HVIDR-e, "zbog sumnje da su počinili kaznena djela lažnog prikazivanja svoga ratnog puta, čime su znatno oštetili Hrvatsku", kazao je predsjednik stranke Vladimir Šišljagić na današnjoj konferenciji za novinare.

Šišljagić je rekao da očekuje i od županijskog i od državnog odvjetništva da ispita navode iz kaznene prijave protiv Ivića i Đakića, ali i "gotovo 600 osoba koje su prema dostupnim podatcima iz objavljena Registra hrvatskih branitelja krivotvorili svoj ratni put i tako stekli protuzakonitu financijsku dobit i ostale povlastice".

Ujedno, kazao je Šišljagić, "tražimo od hrvatske vlade da objavi Registar i tako prestane štititi visokopozicionirane HDZ-ovce koji su protupravno stekli razne povlastice lažnim prikazivanjem svoga ratnog puta".

HDSSB tvrdi da je Ivić uz pomoć odgovornih osoba za razdoblje od 28. lipnja 1991. do 31 siječnja 1992. krivotvorio podatke o ratnom putu te za to vrijeme upisao pripadnost 2. sisačkoj gardijskoj brigadi. U to to vrijeme, navode, bio je pripadnik 107. brigade valpovačkog ZNG-a, zapovjednik 1. bojne, te je po riječima Dinka Burića, predsjednika izvršnog odbora stranke, kao pripadnik gardijske brigade oštetio državu za znatna financijska sredstva.

HDSSB je Đakića kazneno prijavio jer je, navode, kako bi se okoristio stjecanjem nepripadnog statusa hrvatskih branitelja, s namjerom potaknuo drugu za sada nepoznatu odgovornu osobu da mu za razdoblje od 15. kolovoza 1990. do 27. lipnja 1991. krivotvori podatke o ratnom putu i upiše pripadnost zapovjedništvu II. zbornog područja OSRH Đakovo. Tada, ustvrdio je Burić, takva postrojba i zapovjedništvo uopće nije bilo u sastavu OSRH.

Svi navedeni podatci iz kaznenih prijava mogu se "bez problema dokazati ako za to postoji volja", kazali su Šišljagić i Burić.

Hina

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura