Predsjednik i premijerka razgovarali s mještanima Škabrnje


ŠkabrnjaZADAR, 18. studenog 2010. - Na kraju posjeta Škabrnji, gdje su sudjelovali na komemoraciji u povodu 19. godišnjice stradanja tog mjesta, predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor razgovarali su s mještanima i posjetili Evu Segarić, koja je u napadu na Škabrnju izgubila muža i tri sina.

Nakon toga su u prostorijama općine razgovarali s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskoga rata te s braniteljima i ratnim zapovjednicima Škabrnje.

"Potrebno je valorizirati ratni doprinos Škabrnje i njenih branitelja na pravi način jer ovdje neke jedinice nisu dobile valorizaciju kakvu zaslužuju. Kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, obećao sam da ću to provjeriti i da će Samostalni bataljun Škabrnja dobiti zasluženo priznanje", poručio je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Predsjednik Josipović dodao da su počinitelji zločina u Škabrnji otkriveni, pa čak i osuđeni na najviše kazne, ali u odsutnosti. "Učinit ćemo sve da se to promijeni i da oni koji zaslužuju kaznu, da tu kaznu i osjete", rekao je Josipović.

Predsjednica vlade Jadranka Kosor rekla je kako je činjenica da te ljude "najviše tišti kažnjavanje, odnosno nekažnjavanje zločinaca". "Apsolutno smo se složili oko toga da neće posustati, a kamoli odustati od kažnjavanja zločinaca Škabrnje. Vjerujem da će ubrzo biti i rezultata", istaknula je među ostalim predsjednica vlade Jadranka Kosor.

Na današnji dan prije 19 godina pripadnici JNA potpomognuti paravojnim srpskim postrojbama okupirali su i spalili selo, ubili 43 civila i branitelja te protjerali više od dvije tisuće mještana. Tijekom višegodišnje okupacije, do oslobođenja u "Oluji" broj škabrnjskih žrtava povećao se na 86.

Hina

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura