Počelo razminiranje Podgradine, u općini Posedarje


PODGRADINA, , 27. veljače 2009. - U Podgradini, u općini Posedarje, danas je počelo razminiranje oko 35.000 četvornih metara minski sumnjivog područja, za što je njemačka vlada donirala 50.000 eura.

Predstojnik Ureda Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) u Zadru, Josip Čerina, izvijestio je tom prigodom kako će se cjelokupni projekt razminiranja Podgradine provesti u tri faze - današnje započeto razminiranje na 35 tisuća metara četvornih je prva faza, nakon nje slijedi razminiranje površine od oko 60.000 četvornih metara, a potkraj godine počet će i razminiranje preostalih 27.000 četvornih metara minski sumnjive površine.

Nakon toga će prestati opasnost za oko 800 stanovnika Podgradine i okolice, rekao je Čerina.

Na današnjoj svečanosti kao predstavnik njemačkog donatora bio je i voditelj Ureda ASB-a u Hrvatskoj Wolfgang Rascha, koji je istaknuo kako će njemačka vlada nastaviti s pomaganjem Hrvatskoj u razminiranju.

Po završetku Domovinskog rata na prostoru Zadarske županije pod sumnjom na miniranost bilo je oko 800 četvornih kilometara, sa 680 poznatih minskih polja. Višegodišnjim razminiranjem minski sumnjivog prostora ta površina je danas svedena na nešto više od 70 četvornih kilometara, što znači manje od dva posto ukupne površine Zadarske županije.

Rezultat je to aktivnog pristupa Zadarske županije problemu miniranosti, rečeno je na današnjoj svečanosti.

(Hina)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura