Suđenje za Morinj pravosudna farsa (VIDEO)


Prosvjed logoraša crnogorskih koncentracijskih logora

Dubrovnik, 24. ožujka 2013. - Šest godina od početka sudskog postupka u Podgorici ne nazire se kraj suđenju, stoga logoraši traže da se postupak nastavi pred hrvatskim pravosudnim tijelima. Zgroženi su i nebrigom hrvatskih državnih institucija za taj slučaj.

Logoraši crnogorskih koncentracijskih logora prosvjedovali su na graničnom prijelazu u Karasovićima. Nisu zadovoljni dosadašnjim načinom procesuiranja odgovornih za mučenje logoraša u Morinju.

Razlog prosvjeda je pravosudna farsa u koju se pretvorio ovaj postupak. Sa svim iznesenim upoznat ćemo, po drugi put, sva tijela i institucije Republike Hrvatske i Crne Gore, Europski parlament i Vijeće, međunarodne sudove, humanitarne udruge i pojedince, generalski zbor, udruge iz Domovinskog rata i medije.

Čekat ćemo deset dana da nam se odgovori na naša pitanja, zahtjeve i odluke, a ako se to ne dogodi, Društvo logoraša će promijenit retoriku te prići drastičnom rješavanju navedenih problema, rekao je Zdenko Bulić, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpsko-crnogorskih koncentracijskih logora Dubrovačko-neretvanske županije.

Rekao je da samo iz Dubrovačko-neretvanske županije 292 logoraša iz Morinja koji su tamo proveli 18.500 dana.

HRT: Dnevnik, 24. ožujka 2013.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura