Hrvatski promatrači u Europskom parlamentu


Hrvatski promatrači u Europskom parlamentuHrvatski predstavnici danas prvi put službeno ulaze u Europski parlament. Sedmero predstavnika iz redova vladajućih, a petero iz oporbe, moći će već od danas sudjelovati u radu parlamentarnih odbora i komisija. Status promatrača omogućava im raspravljanje ali ne i glasovanje.

Veći izazov bit će im snalaženje u labirintima četiriju zgrada koje čine briselsko parlamentarno sjedište. Prvi će im zadatak biti fotografiranje za parlamentarne iskaznice. Tijekom prijepodneva preuzet će i ključeve radnih soba.

Punopravnim će članovima Europskog parlamenta hrvatski predstavnici postati tek nakon što svih 27 članica ratificira Pristupni ugovor. Taj bi posao trebao biti dovršen do 1.srpnja 2013. Do tada će, kao promatrači u Europskom parlamentu, primati samo saborsku plaću.

Iz blagajne Europske unije biti će im za svaki radni dan proveden u Bruxellesu ili Strasbourgu isplaćivana dodatna dnevnica od 300 eura, te će im biti vraćen i novac za putne troškove.

Službena dobrodošlica hrvatskim će promatračima biti organizirana za tjedan dana u Strasbourgu na početku redovitog mjesečnog zasjedanja Europskog parlamenta.

Hrvatski predstavnici u Europskom parlamentu su Ingrid Antičević Marinović (SDP), Biljana Borzan (SDP), Romana Jerković (SDP), Tonino Picula (SDP), Tanja Vrbat (SDP), Jozo Radoš (HNS) te Milorad Pupovac (SDSS), Andrej Plenković (HDZ), Davor Božinović (HDZ), Frane Matušić (HDZ), Nikola Vuljanić (Hrvatski laburisti) i Boro Grubišić (HDSSB).
www.hrt.hr

Hrvatski promatrači u Europskom parlamentu

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura