'Pitanje nekažnjivosti ratnih zločina ostaje veliki izazov u Hrvatskoj'


'Pitanje nekažnjivosti ratnih zločina ostaje veliki izazov u Hrvatskoj'Hrvatska je postigla veliki napredak u svojim pripremama za članstvo u EU-u, a u ograničenom broju pitanja potrebni su daljnji napori, stoji u nacrtu izvješća o monitoringu za tri poglavlja, koje će Europska komisija objaviti u utorak
'Općenito, pripreme Hrvatske za članstvo u EU-u na pravom su putu. Hrvatska je postigla znatan stupanj usklađenosti s europskom pravnom stečevinom', kaže se u zaključcima nacrta izvješća u koji je Hina imala uvid. Dodaje se da je 'Komisija identificirala ograničen broj pitanja u kojima su potrebni daljnji napori'.

'Hrvatske vlasti trebaju poduzeti sve potrebne mjere kako bi osigurali punu spremnost zemlje za članstvo do 1. srpnja 2013. u interesu Hrvatske i EU-a', kaže se u zaključcima.

Komisija će u utorak usvojiti i objaviti izviješće o tri poglavlja - Pravosuđe i temeljna prava, Pravda, sloboda i sigurnost i Tržišno natjecanje. U pristupnom ugovoru je definirano da će Komisija pratiti kako Hrvatska ispunjava obveze koje je preuzela tijekom pristupnih pregovora, u razdoblju od završetka pregovora do ulaska u EU-u, 1. srpnja 2013.
www.tportal.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura