Tomislav Nikolić: Da EU radi po pravilima, Hrvatska ne bi mogla postati članicom dok ne riješi pitanje protjeranih Srba!


Tomislav Nikolić: Da EU radi po pravilima, Hrvatska ne bi mogla postati članicom dok ne riješi pitanje protjeranih Srba!Predsjednik srbijanske oporbene Srpske napredne stranke (SNS) i kandidat te stranke na predstojećim izborima za predsjednika Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u nedjelju da je odnos Hrvatske prema protjeranim Srbima i njihovoj imovini u Hrvatskoj prepreka suradnji Srbije i Hrvatske te da, kada bi Europska unija (EU) radila strogo po pravilima, Hrvatska ne bi mogla postati članicom EU dok ne riješi to pitanje.
"Ja nikome ne bih zamjerio ako kaže da Hrvatska treba rješiti pitanje Srba, posebice srpske imovine, i o tome sam često u Bruxellesu razgovarao. Koji je razlog bio da EU podigne Hrvatsku na tom putu dvije ili tri stepenice iznad nas, ne znam", kazao je Nikolić gostujući na beogradskoj tv postaji "Prva srpska TV".

Nikolić je ustrdio kako Hrvatska to pitanje nije regulirala i da "kada bi EU strogo po pravilima rješavala, Hrvatska ne bi mogla biti punopravni član EU dok to ne riješi".

Dodao je kako je to kamen spoticanja u odnosima između Srbije i Hrvatske te da on osobno nema nijedan drugi problem sa Hrvatskom.

"Niti sam podrijetlom iz Hrvatske, niti pamtim šta se događalo prije pet, 10, 50, 100 godina, niti na to imam pravo kao onaj tko računa da će biti predsjednik države, ali zaista, ono što nas sprječava da surađujemo to je taj odnos Hrvatske prema Srbima koji su protjerani, vjerojatno se nikada neće vratiti, ali im se ne dozvoljava ni da koriste svoju imovinu", zaključio je Nikolić.

Prema posljednjim istraživanjima javnog mnijenja, Nikolić je glavni konkurent na izborima za predsjednika Srbije donedavnom srbijanskom predsjedniku i sadašnjem predsjedničkom kandidatu vladajuće Demokratske stranke (DS) Borisu Tadiću. Predpostavlja se da će Nikolić i Tadić ući u drugi krug predsjedničkih izbora.

Nikolićev SNS, također po istraživanjima javnog mnijenja, je vodeća oporbena stranka a zajedno sa koalicijom koju predvodi navodi se kao glavni konkurent na parlamentarnim izborima Tadićevom DS-u i koaliciji okupljenoj oko te stranke.

SNS je nastao potkraj listopada 2008. od nekadašnjih članova Srpske radikalne stranke (SRS) koji su stali uz bivšeg zamjenika predsjednika SRS-a Nikolića nakon njegova sukoba s čelnikom radikala Vojislavom Šešeljem. U Srbiji su za 6. svibnja zakazani predsjednički, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.
www.politikaplus.com

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura