Josipović primio povjerenika EU za regionalnu politiku


Josipović primio povjerenika EU za regionalnu politiku ZAGREB, 24. svibnja 2012. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je u četvrtak Johannesa Hahna, povjerenika Europske komisije za regionalnu politiku i u razgovoru o provedbi postojećih projekata financiranih novcem iz europskih fondova zahvalio mu na velikom zanimanju koje Europska komisija pokazuje za regionalni razvoj i prije formalnog ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Tijekom susreta razgovaralo se o pitanjima vezanim uz raspodjelu sredstava strukturnih fondova kao i o hrvatskim izazovima u provedbi postojećih projekata u sklopu IPA programa, priopćeno je iz ureda predsjednika o razgovoru predsjednika Josipovića i Hahna koji boravi u drugom posjetu Hrvatskoj.

Josipović je zahvalio povjereniku Hahnu na velikom interesu koji Europska komisija pokazuje za regionalni razvoj već i prije formalnog pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Sugovornici su se suglasili da je potrebno, radi što boljeg iskorištavanja sredstava, raditi na maksimalnoj pripremljenosti i apsorpcijskim kapacitetima Hrvatske za efikasnu provedbu projekata.

Razgovaralo se i o ulozi koju Hrvatska ima u stabilizaciji regije jugoistočne Europe te kako će se ulaskom RH u Europsku uniju otvoriti znatne mogućnosti suradnje na programima prekogranične suradnje sa susjednim zemljama.

Europski povjerenik Hahn tijekom dana razgovarao je s potpredsjednikom vlade i ministrom regionalnog razvoja i fondova EU-a Brankom Grčićem, s ministrom financija Slavkom Linićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Borisom Špremom. Obišao je radove na projektu "Sustav regionalno-sigurnosnih uređaja na zagrebačkom Glavnom željezničkom kolodovoru", sufinanciranom sredstvima iz IPA programa, a ukupne vrijednosti 94,5 milijuna kuna. Drugi dan posjeta, u petak, Han će posjetiti Zadar i Split.

Hina

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura