Josipović: Nikolić neće moći provesti svoje ideje


Josipović: Nikolić neće moći provesti svoje ideje"Ako izjava gospodina Nikolića znači povratak na neke ideje iz 90-ih, mislim da ovdje u ime svih nas u Hrvatskoj mogu reći - tih ideja neće biti i neće se moći provesti", ocijenio je Josipović i dodao da će Hrvatska, kao što je znala obraniti svoj suverenitet, znati ga braniti i danas

Predsjednik Republike Ivo Josipović komentirao je danas izjavu novoga srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića da je »Vukovar srpski grad« rekavši kako u ime svih u Hrvatskoj, ako ta izjava znači povratak na neke ideje iz 90-ih, može reći da tih ideja neće biti i neće se moći provesti.

»Hrvatska je zemlja u kojoj je svaki grad takav da u njemu mogu živjeti i Hrvati i Srbi, Mađari, Talijani i svi naši građani ravnopravno i pod jednakim uvjetima«, rekao je predsjednik zamoljen za komentar Nikolićeve izjave da je Vukovar srpski grad nakon posjeta izaslanstva Udruge obitelji stradalih u prometu i organizatora projekta »Karavana za život - bikeri na cesti«.

»Ako izjava gospodina Nikolića znači povratak na neke ideje iz 90-ih, mislim da ovdje u ime svih nas u Hrvatskoj mogu reći - tih ideja neće biti i neće se moći provesti«, ocijenio je Josipović i dodao da će Hrvatska, kao što je znala obraniti svoj suverenitet, znati ga braniti i danas.

Istaknuo je da će Hrvatska i dalje voditi politiku »prvo u kući« nacionalne ravnopravnosti svih svojih građana, pa i aktivnu miroljubivu politiku prema svim susjedima.

»Isto očekujemo i od svih naših susjeda«, rekao je predsjednik i dodao da ta Nikolićeva izjava sasvim sigurno tome ne ide u prilog.

Na upit kakvu suradnju očekuje sa Srbijom, Josipović je odgovorio da suradnju vidi kao nešto što moramo razvijati, ali, dodao je, mora se surađivati s onim tko je u stanju primiti pruženu ruku.

»Prema tome, o politici koju će voditi gospodin Nikolić ovisi hoće li suradnje biti«, rekao je predsjednik Josipović, dodajući kako se nada i vjeruje da će Nikolić revidirati svoja stajališta.

Istaknuo je da je to stvar Nikolićeve politike i da će on morati odabrati pravi način da sve nas uvjeri da nije zagovornik politike 90-ih godina.

Na novinarsko pitanje o tome hoće li tražiti službenu reakciju, odgovorio je da je i »ova izjava dovoljna reakcija, i to vrlo jasna«.

Novoizabrani srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je u opsežnom razgovoru za njemački list »Frankfurter Allgemeine Zeitung« da je projekt Velike Srbije njegov neostvareni san i da danas poštuje međunarodno priznate granice Republike Hrvatske te da se Hrvati nemaju što vraćati u Vukovar »jer je to bio srpski grad«.

Nikolić je s novinarom njemačkoga lista razgovarao uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura