Doris Pack protiv predloženih promjena Zakona o HRT-u


Doris Pack protiv predloženih promjena Zakona o HRT-u BRUXELLES, 6. lipnja 2012.(Hina) - Demokršćanska zastupnica Europskog parlamenta iz Njemačke Doris Pack oglasila se u srijedu priopćenjem u kojem se protivi najavljenim promjenama Zakona o Hrvatskoj radio-televiziji, ističući da one dovode u pitanje neovisnost te medijske kuće.

"Javni interes uvijek treba biti u središtu rada medija i stoga je od najveće važnosti da HRT ostane javni servis", stoji u priopćenju Doris Pack, koja je predsjednica Odbora Europskog parlamenta za kulturu i obrazovanje.

Pack ističe da "predloženi amandmani dovode u pitanje neovisnost javnog servisa", posebno ističući mogućnost da sadašnja vlada smijeni ravnatelja HRT koji je na toj dužnosti godinu dana.

Doris Pack kaže da je sadašnji zakon o HRT-u prihvaćen u sklopu prilagodbe europskim standardima i da je bio uvjet za zatvaranje poglavlja 8 (Tržišno natjecanje) i 10 (Informacijsko društvo i mediji). "Prihvaćen je konsenzusom svih relevantnih političkih stranaka u Hrvatskoj prije samo 18 mjeseci. Što se u međuvremenu dogodilo da je potrebna promjena?", kaže Pack.

"Pozivam hrvatsku vladu da ne odstupa od politike konsenzusa koja je dovela do prihvaćanja postojećeg zakona i naglašavam važnost da se konzistentno poštuju preuzete obveze kako bi se hrvatski javni elektronski medij razvio kao institucija neovisna od političkog upletanja. Zakoni koji su prihvaćeni kao dio pristupnih pregovora bili su i ostaju ključni za ulazak u EU", naglašava Pack.

Hina

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura