'Šteta, Hrvatska ne ispunjava uvjete za članstvo u EU'


Šteta, Hrvatska ne ispunjava uvjete za članstvo u EU -Foto: AFP/PIXSELL

Hrvatska ne ispunjava uvjete za članstvo u EU, naslov je današnjeg članka uglednog njemačkog lista Franfurter Allgemeine Zeitung o izvješću o monitoringu nad Hrvatskom, koji Europska komisija službeno objavljuje danas.

Osim tog članka na naslovnici, FAZ donosi i kratak komentar pod naslovom "Šteta" u kojem autor tvrdi da je EU obećala kako neće ponavljati pogreške poput "primanja u članstvo korumpiranih zemalja kao što su Bugarska i Rumunjska", a sada se pokazuje da "Bruxelles ponovno prima kandidata koji ne ispunjava uvjete za članstvo u EU".

To je dosad najnegativnije tumačenje izvješća o monitoringu u nekom od europskih medija. Pozivajući se na deset točaka koje Europska komisija ističe kao područja u kojima Hrvatska mora postići veći i brži napredak do ulaska u članstvo, novinar FAZ-a zaključuje kako Hrvatska nije spremna za EU.

Povjerenik Europske komisije za proširenje Štefan Fuele danas će u 13.30 službeno prezentirati izvješće o monitoringu nad Hrvatskom, kao i izvješća o napretku drugih zemalja koje traže članstvo u EU.

Među drugim europskim medijima koji jutros izvještavaju o hrvatskom monitoringu je i slovenski Dnevnik koji, nakon čitanja nacrta izvješća, zaključuje da "Europska komisija više ne može tvrditi da Hrvatska nije spremna za članstvo u EU".

U izvješću o monitoringu Europska komisija izrijekom navodi da Hrvatska nastavlja postizati napredak u postizanju pune spremnosti za članstvo u EU, ali i detaljno opisuje deset točaka na koje hrvatska Vlada treba obratiti pozornost i riješiti ih prije ulaska u punopravno članstvo 1. srpnja 2013. godine.

Piše: Tomislav Krasnec Izvor: Večernji List

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura