"Delo": Barroso očekuje da će Slovenija u roku ratificirati hrvatski pristupni ugovor


Jose Manuel Barroso - Predsjednik Europske komisije

LJUBLJANA, 10. siječnja 2013. - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso očekuje da će Slovenija do 1. srpnja ove godine ratificirati hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom, tvrdi u četvrtak ljubljansko "Delo", u prilogu posvećenom posjetu predsjednika Boruta Pahora Bruxellesu.

Pahor se u srijedu, zaključujući svoj dvodnevni posjet središtu EU-a u svojstvu novog predsjednika Slovenije, sastao sa predsjednikom Europske komisije Barrosom i predstavnicom EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton. No, očekivanih izjava nakon susreta nije bilo jer se Pahor "zavio u šutnju", ne komentirajući niti situaciju u Sloveniji nakon optužbi protukorupcijske komisije protiv premijera Janeza Janše niti odnose s Hrvatskom u svjetlu skorog ulaska Hrvatske u EU, što je također bila jedna od tema Pahorovih razgovora s visokim predstavnicima europskih institucija, prenose slovenski mediji.

Dopisnik "Dela" iz Bruxellesa navodi da je Pahor s europskim dužnosnicima razgovarao i o odnosima Slovenije i Hrvatske, vezano na problematiku štediša Ljubljanske banke kojom Ljubljana uvjetuje ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora. No, o toj temi nije htio javno govoriti, te je izbjegao novinare, a otkazana je i njegova ranije najavljena izjava nakon susreta s Barrosom.

"Pahor je predviđenu izjavu otkazao, dok Barroso očekuje da će Slovenija poštovati rok i da će ratificirati hrvatski pristupni ugovor do 1. srpnja", navodi u prilogu iz Bruxellesa vodeći slovenski dnevni list.

(Hina) xfl ymaš

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura