Slovenski parlament još može ratificirati pristupni ugovor RH


Predsjednik Ivo Josipović o ratifikaciji pristupnih ugovora sa Slovenijom

Tko će pregovarati sa strane Slovenije njihova je stvar, a koga god Slovenci odrede za pregovarača, Hrvatska će s dužnim poštovanjem prihvatiti, komentar je Josipovića na promjenu pregovarača o Ljubljanskoj banci.

Vjerujem da Slovenski parlament još može na vrijeme ratificirati hrvatski pristupni ugovor s EU-om, kazao je u subotu na druženju s građanima hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Govoreći o rješenju pitanja Ljubljanske banke, dobrim znakom smatra najavljeni razgovor hrvatskoga i slovenskog premijera. Komentirajući smjenu slovenskog pregovarača o Ljubljanskoj banci, ministra vanjskih poslova Karla Erjavca, predsjednik je kazao: - Tko će pregovarati sa strane Slovenije njihova je stvar, a koga god Slovenci odrede za pregovarača, Hrvatska će s dužnim poštovanjem prihvatiti.

Nakon kave s građanima u Uredu predsjednika, Josipović se osvrnuo i na izbore za Europski parlament, te ponovio da su oni vrlo važni za Republiku Hrvatsku. - Osim što ćemo dobiti svoje eurozastupnike, oni imaju i svoju simboličnu vrijednost jer su to naši prvi europski izbori. Zato bih htio da proteknu u maksimalno demokratičnom tonu, da budu sjajno organizirani i da građani izađu u velikom broju na izbore - istakao je predsjednik.

S obzirom da Josipović upravo obilježava tri godine na Pantovčaku, na pitanje novinara kako bi ocijenio taj period odgovorio je kako bi mu bilo normalno da njega drugi ocjenjuju, a ne on sam sebe.

Inače, tijekom druženja s građana cijeloga dan primio je čak 200-njak ljudi koji su proteklih mjeseci izrazili želju upoznati predsjednika i fotografirati se s njim za uspomenu, a razveselili su ga i sitnim darovima pažnje.

Izvor: Večernji list

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura