Izjava premijera Milanovića izgleda potaknula Veljka Džakulu na ideju da se materjali za lokalne i EU izbore tiskaju na ćirilici


Veljko Džakula o ćirilici na lokalnim i EU izborima

Istina je da će to dovesti do nešto povećanih troškova provođenja izbora, ali premijer Milanović je s pravom ustvrdio kako demokracija košta, piše Džakula...

Svi izborni materijali, uključujući liste kandidata i izborne listiće, u ovim bi jedinicama lokalne samouprave, i za lokalne i županijske, ali i za izbore za Europski parlament, trebali biti otisnuti i na manjinskom jeziku i pismu, dakle, na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, zaključak je to Srpskog demokratskog foruma.

U priopćenju koje potpisuje Veljko Džakula potiva se ministra uprave Arsena Bauka da provede Ustavni zakon. Napominje kako su lokalni izbori manjinvcima važniji od nacionalnih te kako su izbori za EU parlament prava prilika za jačanje prava nacionalnim manjima te treba težiti što većoj izlaznosti koju bi, smatra, postigli tiskanjem materijala na jeziku i pismu manjine.

- U 21-om hrvatskom gradu i općinama stvorene su uvjeti za ravnopravnu službenu upotrebu manjinskoga jezika i pisma za srpsku nacionalnu manjinu, a pravo na dvojezičnost do sada ni u jednom segmentu nije ostvarena, iako se javno raspravlja samo o (ne)isticanju topografskih tabli u jednom od gradova – Vukovaru, piše Džakula.

- Istina je da će to dovesti do nešto povećanih troškova provođenja izbora, ali premijer Milanović je s pravom ustvrdio kako demokracija košta. Po našem mišljenju radi se o dodatnom trošku, koji je zanemariv u odnosu na dobrobiti što ih ostvaruje i doprinosom integraciji srpske manjinske zajednice u Hrvatskoj u hrvatsko društvo i politički sistem, zaključuje Džakula u priopćenju.

Izvor: vecernji.hr

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura