IZABRAN NOVI PAPA ! Prvi među jednakima - argentinski kardinal uzeo je ime Franjo! Kardinal Jorge Mario Bergoglio novi je PAPA


Naš novi Sveti Otac Papa

(VIDEO)-POJAVIO SE BIJELI DIM, A ZVONA U BAZILICI SV. PETRA SE UPRAVO OGLAŠAVAJU, IZABRAN JE NOVI PAPA

Veliko mnoštvo vjernika njih oko 300.000 okupljeno na Trgu Sv. Petra s nestrpljenjem očekuje da se pojavi novi PAPA
Kardinali su izabrali novog papu, 266. po redu poglavara katoličke crkve.
Iz dimnjaka Sikstinske Kapele pojavio se bijeli dim, što je bio znak da je izabran novi PAPA koji će se na Bazilike Sv. Petra pojavii oko 20 sati.

Očekujemo "HABEMUS PAPAM !"Novi Papa je -Prvi među jednakima - argentinski kardinal uzeo je ime Franjo! Kardinal Jorge Mario Bergoglio 77 godišnji kardinal novi je PAPA.
Papa se pomolio zajedno sa svim vjernicima i poručio im da mole jedni za druge kao i za cijeli svijet.Papa upravo daje blagoslov svima na trgu kao i cijelom svijetu...Blagoslov oca i sina i duha svetoga sišao na Vas i bio vazda s Vama,s tim je sv. otac Papa Jorge Mario Bergoglio -Franjo prvi-uputio svoj blagoslov cijelom svijetu.
Hvala Vam na toplom dočeku i molite se za mene, laku noć i želim Vam ugodan odmor završio je Papa.

ODABRAO JE IME UNATOČ TOME ŠTO JE ISUSOVAC, PO FRANJI ASIŠKOM

Kardinal Jorge Mario Bergoglio, jezuit, nadbiskup Buenos Airesa, u Argentini, Papa Francis osim što je bio nadbiskup Buenos Airesa, bio je i ordinarij za grkokatoličke vjernike u Argentini koji nemaju vlastitog ordinarija. Rođen je 17. prosinca 1936. u Buenos Airesu. Zaređen je za isusovca na 13. prosinac 1969. tijekom njegovih teoloških studija na Teološkom fakultetu San Miguel, gdje je kasnije predavao teologiju. Bio je provincijal za Argentinu (1973-1979) i rektor filozofskom i teološkom fakultetu San Miguel (1980-1986). doktorirao je u Njemačkoj.

Novi Papa Protivnik je pobačaja i gay brakova, vrlo skroman: Ljubio je noge oboljelima od AIDS-a

Kao veliki zagovaratelj konzervativnih stavova Crkve, Franjo I. oštro se protivi pobačaju, gay brakovima i kontracepciji. Prije tri godine zbog svoje je izjave da je je posvajanje djece od strane homoseksualnih parova diskriminacija djece zaradio je oštre kritike javnosti.

Istovremeno, Bergoglio je i oštri protivnik pobačaja i eutanazije. Iako se protivi gay brakovima, za osobe homoseksualnih sklonosti smatra da trebaju biti prihvaćeni u društvu te da se svaki oblik diskriminacije prema njima treba izbjegavati. Ipak, njegovi stavovi prema istospolnim brakovima doveli su ga u svojevrsni "sukob" s argentinskim vlastima, posebno nakon što se 2010. godine otvoreno usprotivio legalizaciji istospolnih brakova. U svom pismu argentinskoj vlasti tada je napisao:

"Nemojmo se zavaravati, nemojmo biti naivni, ovdje se ne radi o običnoj političkoj borbi, već o antropološkom koraku unatrag. To je destruktivna pretenzija protiv Božjeg zakona. Ne govorimo ovdje samo o običnom zakonu, već o pokušaju zavaravanja i diskriminacije svih Božjih bića".

Vjerojatno najveći faktor koji je igrao protiv njega kao kandidata za novog papu je bila činjenica da pripada redu Isusovaca. Nakon što je izabran, Franjo I. postao je prvi papa iz reda Isusovaca u povijesti, iako čak i u redovima Isusovaca postoji "negodovanje" zbog toga što je novi papa izabran upravo iz njihovih redova.

Osim što je poznat po svojm humanitarnom radu, Bergoglio je poznat po skromnosti. On radije živi u skromnom stanu nego u biskupskoj palači. Odrekao se limuzine te na posao ide autobusom i pješice, te si sam kuha obroke.

U pamćenju ljudima ostao je i događaj iz 2001. godine kada je posjetio bolnicu gdje je prao i ljubio noge 12 pacijenata oboljelih od AIDS-a.
B.P.

Braniteljski portal


Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura