Započelo obilježavanje vojno-redarstvene akcije "Bljesak"


Bljesak obljetnicaOKUČANI, 1. svibnja 2011. - Budnicom u izvedbi orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske gradskim ulicama, u Okučanima je jutros započelo obilježavanje 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Bljesak" kojom su hrvatske snage oslobodile zapadnu Slavoniju.

Akcija "Bljesak" počela je u 5,30 sati 1. svibnja 1995. i okončana je idući dan popodne. U toj, do tada najopsežnijoj oslobodilačkoj akciji u Domovinskom ratu, poginula su 42 hrvatska branitelja, a 162 su ranjena.

U akciji je oslobođeno 500 četvornih kilometara teritorija te uspostavljen nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac i željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji.

U spomen na poginule hrvatske branitelje i civile u "Bljesku", vijence podno središnjeg križa u Spomen parku hrvatskim vitezovima u 10,30 sati položit će i svijeće zapaliti državna i druga izaslanstva.

U Župnoj crkvi sv. Vida u 11 sati bit će služena misa zadušnica.

Tijekom dana posjetitelji će imati prigodu i razgledati Tehničko-taktički zbor naoružanja i vojne opreme MORH-a, postavljen u Zagrebačkoj ulici dok će se u večernjim satima u Domu kulture održati kulturno-zabavni program.

Hina

 

 

 

 

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura