Kamen i zemlja spojili Vukovar i Škabrnju


Kamen i zemlja spojili Vukovar i ŠkabrnjuKamen i zemlja ovih dana su spojili Vukovar i Škabrnju, mjesta najvećih stradavanja u Domovinskom ratu. Prošlog tjedna Općina Škabrnja poslala je u Vukovar kamion škabrnjskog kamena koji će se upotrijebiti za izgradnju velikog memorijalnog centra.

- Kamen će biti iskorišten za izgradnju postolja na kojem će se postaviti jedan od uništenih tenkova, agresorske JNA. Zauzvrat, Vukovarci su nam poslali tegljač pun slavonske zemlje koju ćemo mi iskoristiti za gradnju našeg memorijalnog centra na Ražovljevoj glavici. Na taj način će se simbolično spojiti ova dva mjesta najvećih tragedija u suvremenoj hrvatskoj povijesti, ali i produbiti suradnja, rekao je načelnik Općine Škabrnja Luka Škara.

Škara ističe da je za gradnju memorijalnog centra na Ražovljevoj glavici, mjestu pogibije hrvatskih branitelja, ishođena lokacijska dozvola. Centar koji će u konačnici koštati oko 10 milijuna kuna, će se graditi većinom od prikupljenih donacija. Međutim, očekuje se pomoć i Vlade RH te resornog ministarstva branitelja. Početak gradnje očekuje se 2012. Na slavonskoj zemlji, kako kaže načelnik Škara, posadit će se cvijeće u spomen ne sve one koji su dali svoj život za obranu Škabrnje i domovine Hrvatske.
www.zadarskilist.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura