Mimohod svjetlosti (VIDEO)


Mimohod svjetlostiDva desetljeća prošlo je od stradanja Škabrnje i Vukovara. Tim povodom, udruga "Damir Tomljanović-Gavran" organizira "Mimohod svjetlosti i sjećanja" uz program koji će uključiti brojne sudionike, doznajemo od Branimira Ražova, tajnika Udruge.
Hrvatska povijest vječno će pamtiti datum 18. studenog 1991. godine. Agresorske horde potpomognute JNA, tada petom vojnom silom svijeta, željeli su spajanje formirati Veliku Srbiju. Pad Vukovara bila je jedna od prvih točaka tog plana. 18. studenog 1991., unatoč svim naporima, herojski je grad pao, a u Škabrnji, mjestu 15 -tak kilometara udaljenom od Zadra, počinjen je nezapamćen zločin agresora. Preko 30 civila i 13 hrvatskih vitezova dalo je svoj život za Domovinu, a okupacija se nastavila, donoseći još nevinih žrtava.
18. studenog od 17:30 sati u OŠ Stanovi program predvode Udruga ''Žene u Domovinskom ratu - Zadar'' i Udruga hrvatskih katoličkih medicinskih sestara i tehničara. Uslijedit će krunica, i to duž ulice sv. Marije gdje će se ostavljati upaljeni lampioni.
U 18 sati u OŠ Zadarski otoci Zadar okupit će se klapa Barufa, Klapa Traverša, VIS Magnificat, Zadarski plesni ansambl, glumci Ivica Antić i Gabrijela Maštruko, dr. Mladen Antišin, Udruga ''Žene u Domovinskom ratu - Zadar'', Udruga navijača Tornado, učenici i učitelji OŠ Zadarski otoci Zadar, župnik župe bl. Alojzije Stepinac, HVIDR-a Zadar, UP SG SOD ''D.T. - Gavran''.
Program završava postavljanjem svijeća duž Vukovarske ulice i otkrivanjem murala posvećenog Vukovaru i Škabrnji koji će izraditi udruga navijača Tornado Zadar.
Programom ''Mimohod svjetlosti i sjećanja'' ujedno započinje ovogodišnja akcija Vukovaru Zadar ''Vukovaru za dar'', stoga pozivamo sve građane da toga dana ponesu simboličan dar za Vukovar u obliku hrane, higijenskih potrepština, koji će se prikupljati u prostoru škole, pozivaju iz Udruge.

Pogledajte video:

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura