Knin: Na "Spomeniku Hrvatske Pobjede Oluja 95"upaljene svijeće za žrtve Škabrnje i Vukovara (FOTO)


Knin:Na Večeras u Kninu ispred Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 školarci,građani, predstavnici grada Knina kao i predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga grada Knina, zapalili su svijeće u znak sjećanja na žrtve Škabrnje i Vukovara. Misu Zadušnicu na trgu podno Spomenika Hrvatske Pobjede predvodio je fra.Ivan Lukač.
Preko stotinu djece koja su iz školskih klupa došli na Kninski trg zapaliti svijeće ne samo za hrvatske branitelje već i za svoje mnoge malene vršnjake koji su stradali od srbočetničkih napada na Hrvatsku,pokazali su svu zrelost hrvatskog djeteta koji i te kako zna cijeniti sve ono što su hrvatski branitelji uradili da bi oni danas mogli imati svoju neovisnu i samostalnu Domovinu Hrvatsku pa su mnogi od njih paleći svijeće na spomeniku Hrvatske Pobjede Oluja 95 kleknuli podno velikog križa na spomeniku i pomolili se za sve nevine žrtve u obrambenom domovinskom ratu koje su u svojoj agresiji na najneljudskije i životinjske načine likvidirali četnici koji su iz Srbije došli da bi pokorili Hrvatski narod o čemu djeca Hrvatske dosta znaju ali bi im se u školama trebalo još mnogo više pričati o tom i prilagoditi školske udžbenike novije hrvatske povijesti da djeca u Hrvatskoj spoznaju svu istinu strahota koju su prolazili njihovi majke i očevi u razdoblju od 1991-1995 godine.
Nakon paljenja svijeća i molitve na Kninskom trgu djeca i odrasli krenuli su prema gradskoj tržnici uz koju prolazi Vukovarska ulica i cijelom trasom Vukovarske ulice zapaljene su svijeće u znak sjećanja i poštivanja Hrvatske žrtve.
Dvadeset godina je prošlo od dana kada su mnogi od nas ili na terenima ili u skloništima slušajući vijesti isčekivali da čujemo nešto o Vukovaru.
Mnogi se i danas sjećamo kad smo saznali za pad Vukovara i ne treba nas posebno podsjećati da zapalimo svijeću i stavimo je na prozor...
Jer skoro svatko od nas je imao prijatelja ili poznanika ili je znao nekoga tko je u Škabrnji Vukovaru...
Na današnji dan sjećamo se svih tih ljudi, kao i svih drugih branitelja koji više nisu sa nama...

BP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pogledajte fotogaleriju(www.braniteljski-portal.hr):

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura