20. OBLJETNICA STRADANJA ŠKABRNJE Marko Miljanić: Hrvatski čovjek nikada nije niti ne smije zaboraviti Vukovar i Škabrnju


20. OBLJETNICA STRADANJA ŠKABRNJE Marko Miljanić: Hrvatski čovjek nikada nije niti ne smije zaboraviti Vukovar i ŠkabrnjuPovodom 20. obljetnice stradanja Škabrnje okupili su se brojni političari, branitelji, i građani kako bi odali počast škabrnjanskim žrtvama u Domovinskom ratu.
Obilježavanje je započelo Svetom misom, te prikazivanjem filma «Dom zauvijek».
Položeni su vijenci na spomen obilježju masovne grobnice, nakon čega se održala središnja komemorativna svečanost.
Prisutnima su se obratili Luka Škara, Marko Miljanić, Stipe Zrilić, Božidar Kalmeta, Josip Friščić i Slavko Barić.
Načelnik Škabrnje Luka Škara kazao je kako žrtvama Domovinskog rata danas odaju počast onako kako su i zaslužili - dostojanstveno.
Marko Miljanić, prvi zapovjednik Samostalnog bataljuna Škabrnje poručio je prisutnima kako se Škabrnja i Vukovar nikada ne smiju zaboraviti.

- Već 20 godina izražavamo sućut nevinoj prolivenoj krvi naših branitelja, ali i civila. Hrvatski čovjek nikada nije niti ne smije zaboraviti Vukovar i Škabrnju - rekao je Miljanić.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta govorio je u ime Vlade RH i premijerke Jadranke Kosor koja se nije pojavila u Škabrnji.

- Svaki dan se sjećamo ovog junačkog mjesta. Žrtva je bila ogromna i zbog nje danas imamo samostalnu Hrvatsku. U ime Vlade RH i predsjednice Vlade Jadranke Kosor izražavam zahvalu poginulim braniteljima i civilima kao i njihovim obiteljima. Neka ih Bog čuva i neka im je vječna slava - poručio je Kalmeta.

Prisutnima se obratio i izaslanik predsjednika Ive Josipovića, general Slavko Barić koji se u ime predsjednika ispričao za njegov nedolazak.

- Ovo stradanje branitelja i civila ostat će zabilježeno u hrvatskoj povijesti. Ponosni smo na branitelje Vukovara i Škabrnje. Njihov doprinos nije i nikad neće biti zaboravljen - kazao je Barić, te dodao kako će predsjednik Josipović prvom prilikom doći u Škabrnju kako bi posjetio djecu i obitelji poginulih.
www.voxportal.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura