Škabrnjani: Oni koji su nas 1991. napadali i danas slobodno šetaju (FOTO)


Škabrnjani: Oni koji su nas 1991. napadali i danas slobodno šetaju (FOTO)– Danas imamo slobodnu Škabrnju i Hrvatsku koju dugujemo poginulim hrvatskim braniteljima – rekao je ministar Božidar Kalmeta
Škabrnja je odala počast žrtvama velikosrpske agresije prije 20 godina kada su četnici i okupatorska JNA pod zapovijedanjem Ratka Mladića tenkovima, topništvom i zrakoplovstvom slomili otpor branitelja i u dva dana zvjerski masakrirali 69 škabrnjskih civila i branitelja.

Tog su 18. studenoga 1991. godine četnici i tzv. JNA, nakon što su ušli u selo, civile ubijali ispred skloništa iz blizine hicima, udarcima tupim predmetima po glavi i hladnim oružjem. Do kraja rata i od zaostalih mina broj škabrnjskih žrtava povećao se na 98.
– Već 20 godina izražavamo sućut nevinim žrtvama. Napali su nas zli ljudi koji su nam htjeli oteti i dušu i teritorij. Napali su nas jer smo Hrvati i jer smo željeli živjeti na svom ognjištu. Oni koji su nam pomogli u obrani su u zatvoru. Mirko Norac i Tihomir Orešković naoružali su Škabrnju i zato im velika hvala. Sud u Haagu sud je nepravde jer je na Škabrnju svaki dan palo više granata nego na Knin, Benkovac i Gračac zajedno, a general Ante Gotovina u Haagu je zbog granatiranja Knina. Ni naš Županijski sud u Zadru nikada nije podnio optužnicu protiv Ratka Mladića, a danas Hrvatskom slobodno šetaju neki koji su napadali Škabrnju – rekao je Marko Miljanić, zapovjednik samostalnog škabrnjskog bataljuna.

– Obilježavamo 20 godina od divljačke velikosrpske agresije na Škabrnju koji su time željeli sakriti svaki trag da su ovdje živjeli Hrvati. Žrtva je bila velika. Danas imamo slobodnu Škabrnju i Hrvatsku koju dugujemo poginulim hrvatskim braniteljima – rekao je ministar Božidar Kalmeta.

Potpredsjednik Sabora Josip Friščić pozvao je sve da ne dopuste Haagu i Beogradu da nam ispisuju povijest.
www.vecernji.hr

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura