BRANITELJI: To je sramota, za Škabrnju neće ni odgovarati!


BRANITELJI: To je sramota, za Škabrnju neće ni odgovarati!Na dan kada je cijela Hrvatska obilježavala obljetnicu pada Vukovara i Škabrnje, iz Haga su stigle loše vijesti. Naime, tužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Hagu proteklog petak predložilo je smanjenje broja dokaza protiv Ratka Mladić, za gotovo 50 posto, zbog ubrzanja sudskog postupka.
Obzirom da je, nakon što je Mladić uhićen i priveden Međunarodnom sudu u Hagu, upućena tužba protiv njega za zločine u Škabrnji, koja je kasnije odbačena, najnoviji događaj izazvao je dodatan revolt hrvatskih građana i branitelja.
Klaudio Vidaić, dopredsjednik zadarske HVIDR-e, ponovio je kako Haško sud nije pravni, već politički sud.

- Vidljivo je kako se nakon 20 godina pokušavaju dignuti optužnice protiv vrha JNA, ali ništa od toga. Dokad predsjednik i Vlada misle popuštati Srbiji i EU i ići im niz dlaku? – pita se Vidaić.

Nema optužnice

Kaže kako je sramotno da EU nije prihvatila optužnicu protiv Mladića za Škabrnju, a sada mu se i smanjuje broj dokaza i optužbi.

- Ako u 20 godina Županijski sud u Zadru nije podignuo optužnicu protiv Mladića, neće ni sada - kaže dopredsjednik HVIDR-e i ističe:

- Hrvatska bi trebala prekinuti sve veze s Haškim sudom.

Za Jeru Zuraka, predsjednika braniteljske udruge oboljelih od PTSP-a, smanjivanje dokaza Mladiću je sramotna situacija.

- Bit će mi žao ako umre, a prije toga ne bude optužen – jasan je Zurak.

Naglašava kako Haški sud nema smisla jer se sudi samo hrvatskim generalima, a srpski se oslobađaju. Malo pomalo, kaže, svi će biti oslobođeni, od Šljivančanina do Mladića. Ispast će da je Hrvatska agresor – kazao je Zurak i dodao:

- Samo za Škabrnju Mladić bi trebao dobiti 40 godina.

Spaljena sela

Nenad Rogić iz Udruge tenkista Zadarske županije, također je komentirao kako je to sramota.

- Kada su pala sela u okolici Zadra, Pridraga, Kašić, Paljuv, koliko je naših ljudi protjerano i kuća spaljeno, a sada ispada da je Hrvatska agresor – kazao je Rogić, istaknuvši kako je i 20 godina nakon Domovinskog rata važno buduće naraštaje učiti o tome što se dogodilo, da se ne zaboravi.

Tužiteljstvo Haškog suda predložilo je kako Mladiću ostaju, između ostalog, 11 točaka za genocid, te bi mu se, umjesto prvotnih 196 kaznenih djela za koja se tereti, Mladiću sudilo za 106 zločina. Optužnica podrazumijeva zločine na prostoru Bosne i Hercegovine od 1992. do 1995.
www.voxportal.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura