Izložba posvećena Škabrnji i Vukovaru (FOTO)


Izložba posvećena Škabrnji i VukovaruTradicionalna izložba Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar u povodu Dana grada Zadra otvorena je danas u Gradskoj loži.

HDLU Zadar okuplja likovne umjetnike različitih izraza i svih generacija. Udruga je utemeljena davne 1968. godine i od tada pod raznim nazivima kontinuirano djeluje u Zadru. Svake godine u povodu Dana grada Zadra i blagdana Sv. Krševana, ali i za druge važne obljetnice, članovi udruge građanima Zadra poklanjaju svoje umjetničke radove na uvid.

- Hrvatsko društvo likovnih umjetnika potiče razvoj likovne kulture poticanjem umjetničkog stvaralaštva te osmišljavanjem i provođenjem dinamičnog izložbenog programa i međunarodne suradnje. Bez Hrvatskog društva likovnih umjetnika umjetnički život ovog grada pa tako i cijele Hrvatske naprosto ne bi bio isti, rekla je na otvorenju izložbe ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš usput čestitavši okupljenim građanima 20. obljetnicu neovisnosti Republike Hrvatske koja se ove godine poklapa s blagdanom Sv. Krševana.

A s obzirom na nedavno obilježavanje Dana Škabrnje i Dana Vukovara predsjednik skupštine HDLU-a Zadar Tomislav Marijan Bilosnić umjesto govora pri otvorenju izložbe prigodno je pročitao dijelove iz svoje poeme Vukovar.

Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik grada Zadra dr. Zvonimir Vrančić.

- Čast nam je što možemo u povodu Dana grada Zadra upriličiti ovakav jedan umjetnički događaj i mislim da je on kroz ovaj dugi niz godina postojanja uspijevao prezentirati vrijednost i važnost i umjetničko dostignuće zadarskih likovnih umjetnika. Uvjeren sam da zadarski likovni umjetnici imaju što prezentirati u presjeku kroz godinu dana i da je to iz godine u godinu na sve većoj umjetničkoj razini, istaknuo je Vrančić napomenuvši kako Grad Zadar s HDLU-om Zadar ima lijepu i uspješnu suradnju te nastoji poticati i pomagati rad likovnih umjetnika proglasivši izložbu otvorenom.
www.zadarskilist.hr

Pogledajte fotogaleriju:

 

 

 

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura