Ratku Mladiću će suditi za 106 umjesto za 196 zločina


Ratku Mladiću će suditi za 106 umjesto za 196 zločinaRaspravno vijeće prihvatilo je zahtjev tužiteljstva "u interesu pravednoga i ekspeditivnog suđenja" te naložilo tužiteljstvu da u dva tjedna predstavi novu optužnicu protiv Mladića
Raspravno vijeće Haaškog suda prihvatilo je danas prijedlog Tužiteljstva za smanjenje obujma optužnice protiv Ratka Mladića, optuženog za genocid u Bosni i Hercegovini i izvođenje dokaza za 106 umjesto 196 zločina, koliko je bilo predviđeno prvotnom optužnicom, javljaju agencije Tanjug i FoNet.

U priopćenju se navodi kako je Raspravno vijeće prihvatilo zahtjev tužiteljstva "u interesu pravednoga i ekspeditivnog suđenja" te naložilo tužiteljstvu da u dva tjedna predstavi novu optužnicu protiv Mladića. Beogradski Blic podsjeća kako je Haaški sud u listopadu odbio prijedlog Tužiteljstva za razdvajanje predmeta protiv Mladića u dva dijela kako bi se protiv njega mogla voditi odvojena suđenja - jedno za Srebrenicu i drugo za višegodišnji teror Sarajeva, zločine u drugim dijelovima BiH i za uzimanje pripadnika Ujedinjenih naroda za taoce uz objašnjenje da "vođenje dva odvojena suđenja nije prihvatljivo jer nije u interesu optuženog koji bi se trebao baviti dokaznim postupkom na jednom suđenju i istodobno se pripremati za drugo, a to ne bi bilo učinkovito i moglo bi predstavljati teret za svjedoke koji bi trebali svjedočiti dva puta".

Na posljednjoj statusnoj konferenciji 10. studenoga Mladić se zbog bolesti nije pojavio, a iduća je zakazana za 8. prosinca.
www.vecernji.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura